Híreink

Biztonságosabbak lettek a Streamlight-lámpák

2015. június 24.

Az eagleville-i (USA, Pennsylvania) központú Streamlight 2015. június 12-én jelentette be, hogy három legnépszerűbb fejlámpa-szériája, az Argo HAZ-LO, a Septor HAZ-LO és a Trident HAZ-LO megkapta az ATEX és az IECEx tanúsítványt, amelynek megfelelően nullás zónában biztonsággal alkalmazhatók.


– A tűzoltók számára rendkívül fontos a megbízható megvilágítás, főleg veszélyes körülmények között – nyilatkozta Michael F. Dineen, a cég marketing- és sales-divíziójának alelnöke. – Az Argo, a Septor és a Trident, azzal, hogy megkapták a legmagasabb szintű vonatkozó tanúsítványokat, hivatalosan is biztonsággal használhatók még nullás zónában, gyúlékony anyagok jelenlétében is. Persze önmagában ez a tulajdonság még nem lenne elég az „üdvösséghez”. A fejlámpák mindegyike azonban más-más helyzetre ideális, ugyanakkor mindegyik rendkívüli fényerőt, hosszú üzemidőt és vízhatlan, gyakorlatilag elpusztíthatatlan polimer héjalást kínál.

Argo: távoli „célpontokhoz” 

Az új Argo fehér színű LED izzója két üzemmódban világít. Az első jelenti az elsődleges működési szcenáriót, vagyis a maximum fényleadást, amely akár 113 méterig bevilágítja a terepet, legfeljebb nyolc óra üzemidő erejéig. A másodlagos működési mód az energiatakarékosságra helyezi a hangsúlyt: a fénysugár intenzitása csökken, ám a működési időtáv 50 órára növekszik. Az Argo ezért ideális például egy nagyobb kiterjedésű, szabadtéri kárhelyszín bevilágítására, vagy például légvezetékek földről történő szemrevételezésére.

Septor: a vizsgálódó

A Septor kisebb részletek szemügyre vételéhez ideális, hiszen hét 5mm ultrafehér fényű LED-je nagyjából karnyújtásnyi távolságra nyújt rendkívül erős fényt. Természetesen itt is megtalálható a két üzemmód (teljes fényerő 8 órán keresztül, illetve csökkentett fényerő 50 óráig).

Trident: a sokoldalú

A Trident gyakorlatilag a két előző modellt egyesíti magában, hiszen közeli és távoli megvilágítás egyaránt megvalósítható vele. Nagytávolságú üzemmódban egy C4 LED működik benne, nagyjából nyolc óráig; közeli üzemmódban három ultrafehér fényű 5mm LED kapcsol be, amely 24 órán keresztül képes működni.

Mindhárom lámpa rendkívül könyű, alig 150-155 gramm súlyú, az IPX4 szabvány szerint fröccsenésálló, 2 méteres zuhanásig ütésálló, és három AAA elemmel működik.

A Streamlight-ről

A Streamlight – melynek központja az USA északnyugati partján fekvő Eagleville-ben található – immár 40 éve gyárt különféle elemlámpákat professzionális és civil felhasználásra. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2161 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: