Híreink

Fertőzésveszély a bevetésnél: hogyan védekezzünk?

2020. március 11. 08:33

A COVID-19 koronavírus-járvány terjedése kapcsán újból előtérbe kerülnek azok a megoldások, amelyek könnyen beépíthetők a rutinba, és megfelelő védelmet nyújthatnak a bevetési erők számára. Egy ilyen, az idei Interschutz-kiállításon bemutatkozó alkalmazást ismertetünk most. (Bónusz hír: a szervezők jelenleg nem tervezik az Interschutz elhalasztását.)


Fertőzésveszély a helyszínen

A tűzoltók számos káresetnél találkozhatnak fertőzésveszéllyel: elég, ha egy fertőzésveszélyes egészségügyi hulladékokat szállító gépjármű balesetére gondolunk (az ezzel kapcsolatos tudnivalókat éppen tegnap elevenítettük fel). Viszonylag friss hír, hogy a New York-i Tűzoltó Parancsnokság a koronavírus-gyanús esetekhez nem fog tűzoltókat kiküldeni – az ehhez hasonlóan radikális lépések azonban a legtöbb esetben egyszerűen nem megengedhetők.

 

Kompakt fertőtlenítés

Éppen ezért fontosak az olyan, kompakt fertőtlenítő alkalmazások, mint amilyen az idei Interschutz-on bemutatkozó Aeroclave RDS 3110. A könnyen szállítható, bőrönd formájú dekontaminációs rendszer a legtöbb fertőzésveszélyes helyzetben használható, az alkalmazási módjai pedig lehetővé teszik, hogy az adott körülményekhez igazítsuk a fertőtlenítést. A nagyjából húszkilós eszköz legfeljebb 140 légköbméter hatékony kezelésére alkalmas, de kézi, helyi, célzott felhasználás is lehetséges.

 

Premier az Interschutz-on

Az amerikai eszköz az idei Interschutz-kiállításon debütál először. Ezzel kapcsolatos fontos információ, hogy a szervezők jelenleg nem látnak okot a június 15–20. között zajló kiállítás elhalasztására.

– Folyamatos kapcsolatban vagyunk az egészségügyi hatóságokkal – mondta dr. Dr. Andreas Gruchow, a Deutsche Messe AG igazgatósági tagja. – Jelenleg nincs okunk feltételezni, hogy a vírus három hónap múlva is meghatározza majd a mindennapjainkat.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1138 látogató olvasta.