Híreink

Félmilliomodik 4000 Series™ Allison váltó – tűzoltó járművekhez is használják

2017. november 23. 13:45

Az Allison Transmission bejelentette a 4000 Series sebességváltó-család 500.000-ik darabjának legyártását. A hazai utakon futó tűzoltó gépjárművekben is alkalmazott váltó a tehergépjárművek széles választékában megtalálható. A széria gyártását 1993-ban kezdték meg, s az USA-n kívüli piacra 2005-től a Magyarországon, Szentgotthárdon gyártják ezeket a váltókat.


 

Az Allison automata sebességváltók a Continuous PowerTechnologyTM (folyamatos erőátvitel technológia) használatával többszörözik meg a motor nyomatékát, és a hajtott kerekekhez továbbítják azt. Ennek eredményeképpen a flották üzemeltetői nagyobb termelékenységet, gazdaságosabb üzemanyag-felhasználást, kényelmesebb és biztonságosabb utazást, valamint működési rugalmasságot tapasztalnak, mint a manuális, vagy félautomata (AMT) váltók esetében.

Az Allison Transmission a közepes- és nagy teherbírású, haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a városi buszokban alkalmazott hibrid-meghajtások gyártásában is. Regionális központjai működnek Hollandiában, Kínában és Brazíliában, gyárai pedig az Amerikai Egyesült Államokban, Magyarországon és Indiában találhatók.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1532 látogató olvasta.