Híreink

Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés Balatonföldváron

2017. február 28. 06:53

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzést szervez 2017. május 16-án Balatonföldváron. A fő téma az elektromos tüzek, de mellette kérdések, értelmezési problémák tisztázására is lehetőség nyílik.


Mint ismeretes a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt.

A jelenleg érvényes szakértői bizonyítványok érvényességi ideje 5 év. Ez alatt az 5 év alatt (továbbképzési időszak) a szakértőknek összesen 20 órás képzésen kell részt venniük, melyről az ismétlő vizsgára történő jelentkezéshez igazolást kell csatolni. Az igazolást a képzésen résztvevő szakértők részére a BM OKF állítja ki.

A szakmai továbbképzés keretein belül a tűzvédelmi szakértők elektromos tüzekkel kapcsolatos ismeretek oktatására kerül sor konkrét esetek bemutatásával kiegészítve. Az egynapos képzés keretén belül lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tűzvizsgálattal kapcsolatban felmerült kérdéseket, értelmezési problémákat tisztázzuk.

Továbbképzés:

helyszíne: Hotel Jogar Balatonföldvár, Spúr út 18.
időtartam: 1 nap (8:45 – kb. 16:00)
időpontja: 2017. május 16.
regisztráció: a rendezvény napján 8:00 – 8:45
részvételi díja: 16.000 forint/fő 1 nap + ellátás
jelentkezési határidő: 2017. május 8.

 

A továbbképzés témái:

  • Tűzvizsgálati szakértőkre vonatkozó tájékoztatás
  • Az elektromos tüzek keletkezésének okai.
  • Elektromos tüzekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok, esetbemutatások

A továbbképzésen, a résztvevő szakértők saját eseteikből elektromos energiára visszavezethető tüzeket mutathatnak be.

Tisztelt Szakértő, amennyiben esetbemutatást kíván előadni (amely nem beazonosítható, személyes adatokat nem tartalmaz) azt kérem, néhány sorban, röviden írja le, és küldje meg e-mailben (Laszlo.Fentor@katved.gov.hu).

Terveink szerint 6-8 eset bemutatására nyílik lehetőség.

Javaslatát kérjük, 2017. április 3-ig megküldeni szíveskedjen.

A résztvevők részére 6 órás képzésről tanúsítványt állítunk ki.

A fenti időpontokban a továbbképzést minimum 10 fő jelentkezése esetén áll módunkban megtartani. Továbbképzésre a jelentkezés, a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével (e-mail: okf.tukesz@katved.gov.hu) történik. A jelentkezőknek a tematikát elektronikus úton megküldjük.

A továbbképzés részvételi díját az alábbiak szerint lehet rendezni:

  1. Készpénzzel, vagy bankkártyával a helyszínen.
  2. Átutalással, utólag számlánk alapján, melyet a képzés napján adunk át. Ennek feltétele az alábbi adatok előzetes közlése:
    • pontos számlázási cím:…………………………….
    • adószám:…………………………………………..
    • bankszámlaszám: ………………………………….

Vissza

Ezt a hírt eddig 1370 látogató olvasta.