Híreink

Védelem Online statisztikák: töretlen érdeklődés

2022. január 05. 07:30

A Védelem Online 362 cikkel, tanulmánnyal gazdagodott 2021-ben, ezzel elérte a 6 ezer cikket a könyvtár. Olvasottsága a tavalyelőtti jelentős növekedést tartotta meg: 90 ezer látogatás, 138 ezer oldalletöltés. Ezek a számok mutatják olvasóink töretlen szakmai érdeklődését. Egy kis statisztikai összefoglaló következik.


A Védelem Online, amely a szakterület virtuális szakkönyvtáraként a tűz- és katasztrófavédelem vezető szakembereinek szóló információforrásul szolgál, mára széles körben elfogadott tudástárrá vált. A dupla Tűzvédelem hírlevél elindításakor jelentősen megugrott a látogatottságunk, ezt pedig sikerült megőrizni 2021-ben is.

Ahogyan korábban, most is megnéztük, a honlapunkra érkező látogatók milyen forrásból értesülnek a hírekről. Még mindig a minket ismerők vannak többségben: a honlapra érkező forgalom fele a „közvetlen” kategóriába esik, ennek magyarázatára az alábbi két lehetőség kínálkozik:

  • Azon olvasók, akik ismernek minket, böngészőjükben elmentve szerepel a Védelem Online.
  • A Tűzvédelem hírlevél olvasói, akik a kiküldött hírlevélben lévő linkekről érkeznek. (Hírleveleinkben csupán a hírek címe, bevezetője, valamint a honlapra mutató link szerepel, így technikai értelemben ez is közvetlen bejövő forgalomnak számít.)

A tavalyihoz képest csekély növekedést mutat a közösségi háló (ti. a Facebook) kategória növekedése a tortán belül, amely mutatja, hogy a szakmán belül is van értelme a közösségi médiás ajánlásoknak.

 

Jelmagyarázat:

átlinkelés: a különféle egyéb oldalakon (pl. gyűjtőoldalak, startlap, stb.) megjelenő linkekről érkező forgalom
közösségi háló: a közösségi médiában (gyakorlatilag a Facebook-on) megjelenő linkekről érkező forgalom
keresés: az ún. organic search, vagyis a Google-keresések találati oldalain megjelenő linkekről érkező forgalom
közvetlen: az egyenesen a honlapra látogatók által generált forgalom.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 848 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: