Híreink

RETTmobil kiállítás: 530 kiállító, 20 nemzet

2018. április 19. 08:25

A műszaki mentés és a mobilitás egyre nagyobb jelentőségű a tűzoltói beavatkozások palettáján. Ezt ismerték fel a RETTmobil elnevezésű tűzoltói- és mentéstechnikai kiállítás szervezői. 2018. május 16–18-ig a németországi Fuldában immár 18. alkalommal nyitja meg kapuit. A szervezők becslései szerint idén rekordot döntenek: húsz ország mintegy ötszázharminc kiállítóját várják, amelyek a becslések szerint 28 ezer látogatót vonzanak majd.


A RETTmobil fókuszpontjában a mentés (Rettung) és a mobilitás (Mobilität) áll – a 2001 óta megrendezett kiállítás mára világszinten az egyik legjelentősebb szakvásárrá nőtte ki magát. Összesen 70 ezer négyzetméteren, párhuzamosan 20 kiállítási csarnokban megrendezett eseményen húsz országból összesen 530 kiállító várja az érdeklődőket. A szervezők becslései szerint a látogatókból egyébként nem is lesz hiány: a 2016-os látogatócsúcshoz képest (majd’ 27 ezer fő) idén valamivel többet (28 ezer fő) várnak. 

Figyelmet érdemel a 18. RETTmobil workshop-szekciója, amely nyolc modulban, összesen 45 előadóval járja körül a legkülönfélébb szakmai témákat. Idén a fókuszpont a terrorcselekményekkel kapcsolatos mentési feladatokon van, de szó kerül például az ún. palliatív gondozásban részesülő, valamint a túlsúlyos páciensek ellátásáról is.

A kiállítás súlyát jól mutatja, hogy mind a Német Tűzoltó Szövetség, mind pedig a Johannita Mentőszolgálat stabil együttműködőnek számít (utóbbi a kezdetek óta).

A kiállítás naponta 9–17 óra között látogatható, ingyenes parkolóval, 15 Euro belépővel.

Fotók: RETTmobil 2017

Vissza

Ezt a hírt eddig 1283 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: