Híreink

Tisztújítás a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületénél

2017. május 02. 08:19

Az elmúlt öt évet értékelő közgyűlést tartottak és egyben újabb öt évre elnökséget választottak a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének (TMKE) tagjai 2017.április 27-én Balatonföldváron. A jó hangulatú eseményen többes jelölések miatt hosszabb időt vett igénybe a választási folyamat, amelynek végeredményeként az elnökség, a régi-új elnökkel és több új taggal folytatja munkáját.


Nagy Katalin elnök beszámolójában elhangzott, hogy immár 6. alkalommal tartanak a mindennapi mérnöki gyakorlatra épülő tematikával konferenciákat. Folytatták az új OTSZ megjelenésével megerősödött mérnöki szemléletű problémamegoldás és helyzetértékelés feldolgozását. Részt vettek TvMI-k kialakításában, az OTSZ módosítására felkészülve összegezték az eddigi tapasztalatokat.

Konferenciáikon az első évek egyedi épületei (Futura, MÜPA) után olyan épületet kerestek, amelyek a tűzvédelmi mérnökök mindennapi gyakorlatában fellelhetők. Ilyen volt egy iskola bővítése és annak tűzvédelmi terve, majd „Készítsünk TMMKT-t!” címmel, egy sok tervezőt vonzó téma után, tavaly a Társasházak tűzvédelme volt a porondon. A már megszokott magas színvonal szinte már kötelező elvárás a hallgatók részéről, de közben kialakult egy interaktív módszer a témák feldolgozásában, ami azt jelenti, hogy a hallgatók aktívan részt vesznek a feladatokban (tervelemzés, csapatmunka, időtervezés, költségbecslés, ajánlati elemek összeállítása, prezentáció), s a végén élénk vitában fejtették ki véleményüket.

Ezen kívül a tagok számos konferencián tartottak előadást, publikáltak szakmai folyóiratokban és aktívan részt vettek az általános tűzvédelmi felvilágosításban is. 

A tagság az értékelést jóváhagyólag elfogadta, amit a választás követett. A tagok szavazatai alapján az elnökség:

  • Nagy Katalin elnök
  • Dr. Takács Lajos Gábor alelnök
  • Decsi György titkár
  • Kapitány Judit pénztáros
  • Böröczki Zoltán elnökségi tag

A felügyelőbizottság tagjai:

  • Lestyán Mária
  • Borsos Viktor
  • Csuka Zsolt

Vissza

Ezt a hírt eddig 1176 látogató olvasta.