Híreink

Új tudományos folyóirat – Védelem Tudomány

2016. május 05. 07:55

Megjelent a Védelem Tudomány című Katasztrófavédelmi Online tudományos folyóirat első száma, immár a Magyar ISSN Nemzeti Központ hivatalos ISSN 2498-6194 számával ellátva és a Magyar Tudományos Akadémia által lektoráltként regisztrált folyóiratként. Örömünkre szolgál, hogy az első szám 11 tanulmányát már rögzítették a Magyar Tudományos Művek Tárába (MTMT).


A sikeres kezdés rovatvezetőinket, szerzőinket és lektorainkat dicséri! Az induláshoz az alapot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete szakmai háttere biztosítja. Ugyanakkor számítunk és számíthatunk a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, a Szent István Egyetem Tűz- és Katasztrófavédelmi Intézete és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakterületünkkel foglalkozó közösségére és más tudományos műhelyekre is.

Számos tudományterülettel vannak kapcsolódási pontjaink, amelyek új nézőpontokat jelentenek számunkra és ösztönzőleg hatnak a fejlődésre. Ezek hatására mára a tudományos műhelyekben a napi gyakorlatot és a hosszú távú tervezést is segítő tudományos eredmények születnek.

A Védelem Tudomány kettős feladatot kíván felvállalni! Egyrészt a kutatások, fejlesztések hazai és külföldi eredményeit, tapasztalatait mutatja be, előtérbe helyezve a fejlődést segítő megoldásokat, másrészt a publikációk közreadásával ösztönző szerepet kíván betölteni a kutatók és a következő generációk, a reménybeli kutatók számára.

Ezzel a Védelem lapcsalád háromfősre bővült! 

Az első fecske az 1994-ben indult Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle című szakfolyóirat, amit 2007-ben a Védelem Online követett, a szakterület virtuális szakkönyvtáraként, s most 2016-ban felsőbb osztályba lépve megszületett a Védelem Tudomány című elektronikus folyóiratunk. 

A szerkesztési elvek mások – ám a szerkesztési sztenderdek nem változnak. Bízunk benne, hogy új lapunk ugyanolyan kedvező fogadtatásra talál Önöknél, mint a lapcsalád másik két tagja.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2328 látogató olvasta.