Híreink

Nagy rendezvények biztonsága

2020. április 09. 12:57

Bár ebben a pillanatban nem ez a legégetőbb gond, mégis a nagy rendezvények rendezése biztonsági, tűzvédelmi kockázatok sorát veti fel. Hogyan lehet egy nagyméretű eseményt biztonságosan lebonyolítani? Mindenütt újra kell kezdeni a tervezést vagy össze lehet gyűjteni az eddigi tapasztalatokat? Olyan szabvány tervei körvonalazódnak, amely ezekre a kérdésekre ad választ.


A nagy nemzetköz versenyek pozitív hatásai mellett biztonsági kockázati tényezőt is jelentenek.  

Az ISO/AWI 22379 Biztonság és rugalmasság. A nagy, városi rendezvények vendégül látásának és szervezésének irányelvei szabvány – a tervek szerint – iránymutatást ad a kockázatok kezeléséhez, valamint a közbiztonság szavatolásához és a szolgáltatások zavartalan működtetéséhez. Számos nagy rendezvény, világméretű esemény szervezőjének elméleti és gyakorlati ismeretét és tapasztalatát feldolgozva mutatja meg, hogy miként bonyolíthatnak le egy nagy rendezvényt biztonságosan.

Célja szerint olyan „holisztikus” szabvány készül, amely egy nagy esemény előkészítésének, lebonyolításának és értékelésének elemeivel foglalkozik biztonságos és fenntartható módon. Egyben segíthet a valós kockázatok és költségek felmérésében.

Forrás: MSZT, Zajdon Anna

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1102 látogató olvasta.