Híreink

SPEACE – Szakrális tér a Sziget fesztiválon, Heraklith fagyapotból

2019. augusztus 27. 09:21

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezésre került a Sziget Art of Freedom. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal. 2019-ben az egyik alkotás Knauf fagyapot-lapokból készült el.


A Sziget, a maga 450-500 ezer látogatójával, kiváló terep minden művész számára a bemutatkozásra. Az idén hatodik alkalommal meghirdetett Sziget Art of Freedom egy olyan projekt, amelynek keretében művészek, alkotói csoportok pályázhatnak művészeti installációk megvalósítására a Sziget területén, tág határok között: lehet szó kültéri installációról, szoborról, funkcionális tárgyakról, dekoratív térelválasztókról, árnyékolókról, bútorokról (többek között).

A fesztiválon felépített installációk egy szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján kerülnek kiválasztásra, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. anyagilag is támogatja.

 

Szakrális tér – fagyapot-lapokból

A 2019-es egyik kiállító, a WIRE+MOME csoport (Czigány Márkó, Kispál Márton, Kókai András, Győrik Ágnes, Lövei Attila, Simon Zoltán, Csihar Marcell, Németh Soma, Nagy Anita Nóra, Szabó Benjámin, Sárközi Gábor) „Speace” fantázianevű installációja a Knauf Insulation Heraklith márkanevű, B-s1, d0 tűzvédelmi besorolású, finomszálas, élképzett fagyapot lapjából készült. Cégünk nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményre.

 

 

A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

 

A Speace

A Speace, egy szakrális tér installáció, melyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak.

Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól.

A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre.

A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

 

 

 

 


www.knaufinsulation.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1196 látogató olvasta.