Híreink

Precíziós szárítás a szárítótüzek ellen az Agromashexpo 2018. kiállításon

2018. január 31. 12:32

A terményszárítás tűzveszélyes folyamatát kordában tartó a Precíziós szárítás komplex rendszerét kialakító RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., a 36. AGROmashEXPO-on, a „Precíziós szárítás, DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítók precíziós beüzemelésére” komplex rendszerének kidolgozásáért különdíjat vehetett át, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.


Ötvenhat üzemben

56 db Videokontroll, 17 különböző gyártmányú szárítóban, több mint 11000 felszerelt érzékelő, 85 millió mért és rögzített adat. Ezek adták az új fejlesztés, a DryerDoctor szolgáltatás alapját. Az első lépésben a szárítás folyamatát jelentősen zavaró tényezőket tárják fel. Ezt követi a precíziós beüzemelés, melynek során pontról pontra korrigálják mindegyiket egytől egyig. A cél, a természetes száradási folyamat megközelítése. Ez a tűzvédelem mellett a minőséget is nagyban javítja. Harminchat gazdaságban a precíziós szárítási folyamat kialakítása megkezdődött, 23 gazdaságban pedig már megvalósult, az optimalizálási műveletet sikeresen lezártuk.

Óriási előny, hogy a rögzített adatokat a távjelzés révén akár a telefonján is láthatja a tulajdonos, vagy bemutathatja a kereskedőnek, de később is bármikor elemezhetjük, értékelhetjük a vízelvonás folyamatát. A díjazáshoz kapcsolódó ingyenes szolgáltatás, hogy a terményfelvásárlással foglalkozó cégek számára nyilatkozatot adnak, ha a szárító tulajdonosa kéri, hogy az adott szárító az éppen aktuális szezonban is teljesíti, vagy teljesítette-e a precíziós szárítás feltételeit.


A VIDEOKONTROLL csapata Hazai Termékfejlesztési Különdíjat vehetett át a 2018. AGROmashEXPO és Agrárgépshow kiállításon, most a precíziós szárításra.

 


Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Videokontroll standjánál az AGROmashExpón 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1318 látogató olvasta.