Híreink

Új Allison váltó

2017. október 05. 10:20

Új, kilenc-sebességes váltót mutatott be az Allison Transmission. A gyártó csökkentett emissziót, továbbfejlesztett üzemanyag-hatékonyságot és fejlett stop-start képességet ígér a 2020-tól gyártott váltónál.


Az Atlantában megrendezett Észak-Amerikai Haszongépjármű Kiállításon mutatta be az Allison Transmission az első kilenc-sebességes automata modelljét, melyet közepes- és nehézgépjárművekhez ajánlanak, s melyet 2020-ban kezdenek gyártani, illetve tesznek világszerte elérhetővé.

– Ezzel az új sebességváltóval az Allison folyamatos elkötelezettségét demonstrálja amellett, hogy segít elérni az üzemanyaghatékonyságra és az üvegházhatású gázok csökkentésére vonatkozó előírásokat – mondta Randy Kirk, az Allison Transmission termékfejlesztésért felelős alelnöke.

Az új fejlesztésű váltó az alacsony egyes fokozatú (mély) áttételnek és a széles skálájú áttéletelezésnek köszönhetően nagyban hozzájárul a felhasznált üzemanyag csökkentéséhez, ugyanakkor a nagyon hatékony fokozatváltások lehetővé teszik, hogy a nyomatékváltó alacsony sebességnél már egyesben lezárjon. Ezen kívül a kilenc-sebességes változat egy integrált motor stop-start rendszert is tartalmaz, amely biztosítja a váltó azonnali rendelkezésre állását és a járművet álló helyzetben tartja, míg a motort újraindul. 

A járműgyártók világszerte kínálják az Allison automata váltóit tűzoltó és katasztrófavédelmi  járművek egész sorához, beleértve a reptéri tűzoltójárműveket, magasból mentőket, vagy vízszállítókat. 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1271 látogató olvasta.