Híreink

CONSTRUMA 2016 – új lendület az építőiparnak

2016. április 11. 14:36

Minden eddiginél több látogató kereste fel a 35. Construma-t, Magyarország és a régió legjelentősebb építőipari és otthonteremtési kiállítását. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban április 6-10. között több mint 19 ezer négyzetméteren 15 ország 584 kiállítójával találkozhattak a látogatók. Az öt nap alatt több mint 55 ezren tekintették meg a kiállítást. Az első három nap a szakmáé, az utolsó kettő a közönségé volt. A növekvő érdeklődést jelzi, hogy a szakmai napokra a tavalyinál hatezerrel többen látogattak el.


A CONSTRUMA-n ezúttal az innovatív építőanyagok, építési termékek és megoldások álltak a középpontban. A katasztrófavédelem standján a lakóházak tűzvédelme volt az egyik kiemelt téma, amelyhez a Magyar Tűzvédelmi Szövetség készített anyagokat. A látogatók megismerkedhettek a lakóépületek tűzvédelmének javítása érdekében javasolt megoldásokkal, valamint betekintést nyerhettek a személygépkocsikba javasolt készülékek típusaiba.

A kiállítás megnyitóján Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta: a kormány intézkedései, a családok bővülő lehetőségei és a piaci   szereplők teljesítménye együttesen teremtik meg az alapját annak, hogy új lendületet kapjon a magyar építőipar.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója megnyitójában elmondta: a korábbinál kedvezőbb befektetői környezet, az élénkülő ingatlanpiaci kereslet, a célzott kormányzati támogatások eredményeképpen elindult a fellendülés az építőiparban. A kiállítás jelzi a trendeket, a megújult Construma kiállítói már régen lekötötték a legjobb   helyeket, és, az idei csaknem 600 cég és szervezet között 124 új kiállító jelent meg.

Mivel a kiállításcsokor egyik legnépszerűbb témaköre a megújuló energia, a 4. alkalommal megrendezett RENEO fő témája volt az energiahatékonyság és a megújuló energiák.

A CONSTRUMA szakmai eseményei közül kiemelkedett az Innovációk az építészeti gondolkodásban és gyakorlatban című nemzetközi konferencia, a Településeink energiahatékonysági lehetőségei és A geotermikus energia felhasználás kérdései című szakmai fórum, a GREEN CITY – Zöld infrastruktúra konferencia, valamint az Országos Ingatlankonferencia. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2159 látogató olvasta.