Híreink

Katasztrófavédelmi díj 2015 díjazottjai

2015. december 17. 09:25

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a Somos Alapítvány az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem, mint a katasztrófavédelem kiemelten fontos területén elért hazai eredmények elismerésére alapított Katasztrófavédelmi díjat az iparbiztonság, a polgári védelem és a tűzvédelem szekcióban díjazottakat közöljük.


A díj magyar állampolgárságú természetes személynek adományozható, aki a termőföld, az ivóvíz, a levegő valamint a kritikus infrastruktúra, mint a hazai környezetbiztonság és iparbiztonság létfontosságú nemzeti értékeinek a megóvása érdekében kimagasló alkotói eredményt ért el.

 

Tűzvédelem

Érces Gergő tűzoltó százados
A komplex tűzvédelem vizsgálata mérnöki módszerekkel történő tűzvizsgálat alkalmazásával

 

Iparbiztonság

Dr. Sárosi György
Logisztikai raktárbázisokkal kapcsolatos iparbiztonsági feladatok értékelése

 

Polgári védelem

Dr. Fekete László orvos alezredes
Electro-gastro-intestinográfia (EGIG): egy új nem- invazív, diagnosztikai eljárás katasztrófák sérültjeinek e1látásában

 

A díjazottaknak a kuratórium mindhárom szakterületen oklevelet és bronz plakettet adományozott. A díjjal járó háromszázezer forintot a díjazottak oktatási intézményekben folytatott tanulmányokra, kutatásra, vagy külföldi tanulmányútra fordíthatják, amelyről az Alapítványt tájékoztatni kötelesek.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1944 látogató olvasta.