Híreink

Tudományos munka a NKE Katasztrófavédelmi Intézetben

2015. október 05.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete (KVI) egyre nagyobb részt vállal a tudományos tevékenységben. A magasabb szintű kutatások biztosítására az Intézet szakemberei többek között a NKE doktori iskoláiban, önálló témák feldolgozásával saját területükön, és a katasztrófavédelem kutatási területein is jelen vannak.


A Katonai Műszaki Doktori Iskola keretein ebben az évben már célként jelentkezik az újonnan kialakított katasztrófavédelem kutatási terület magas szintű képviseletének erősítése. Ebben a tanulmányi évben az iparbiztonsági-, polgári védelmi- és tűzvédelmi oktatást érintően nyolc egyetemi jegyzet megírását tűzték ki célul az Intézet oktatói, ezzel is tovább bővítve az eddig megjelent jegyzetek számát. 

A KVI állományának tudományos presztízsének növeléseként 3 fő habilitációját és 3 fő doktori fokozatának megszerzését tudja támogatni az Intézet. Ezzel a minősített oktatók aránya, több mint 82%-ossá válik, amely egyetemi szinten is kiemelkedő.

Az őszi időszakot tekintve három tudományos konferencia szervezését vállalta az Intézet, melyből kettő nemzetközi konferenciaként kerül megrendezésre. 

Ezen túlmenően a KVI tanszékei a korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartják ,,szakmai napjukat”, amelynek keretében előadásokkal, bemutatókkal mutatják be szakterületük specifikumait. A szakmai feladatok végrehajtása és az egyetem más rendezvényeinek lebonyolítása a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatása mellett valósulnak meg, melyből kiemelhető a Tanácsadó testületek és az érintett szakterületek közreműködése. 

     

Vissza

Ezt a hírt eddig 1475 látogató olvasta.