Híreink

Harmincezer látogató a RETTmobil 2018 kiállításon

2018. május 22. 10:37

Minden eddigi rekordot megdöntött a műszaki mentésre és a mobilitásra fókuszáló, immár 18. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállítás. A 2018. május 16–18-án a németországi Fuldában zajló RETTmobilon 20 nemzet 540 kiállítóját tekinthették meg a látogatók. A kiállítás egyben a szakterület fóruma is, ahol számos bemutató és érdekes előadások részesei lehettek az egészségügyi, tűzoltói és a speciális technikai mentést végzők.


Az ötlet (RETTung und MOBILität) 2001 óta mára világszinten az egyik legjelentősebb szakvásárrá nőtte ki magát, aminél eddig összesen 317 ezer látogatót és több mint 5600 kiállítói regisztrációt jegyezhettek fel az esemény „nagykönyvébe”.

Az idei, 18. RETTmobil – melynek helyszíne ismét a 64 ezres németországi Fulda volt – 30 ezer látogatója az Off-Road területen a tűzoltóság, a német THW (műszaki mentők), és a hadsereg bemutatóit is láthatták, miközben a kiállítás a mentést végzők magas műszaki technikai és orvostechnikai felszereltségét és a lehetséges útirányokat is mutatta.

Ezzel egyidejűleg a kiállítás kísérő programjai is nagy sikert arattak.

A vezértémák: a terrorcselekményekkel kapcsolatos mentési feladatok és a mentőkkel szembeni erőszak. Nyolc modulban összesen 45 előadó rendkívül széleskörű kitekintést adott a világban végbemenő folyamatokról. A fuldai tűzoltóság a magasból mentést végző egységek részére szervezett továbbképzést, aminek gyakorlati elemeihez egy 42 méteres teleszkópos emelő kezelését is gyakorolhatták.

Kétségtelen, hogy a szakterületen lépést tartani akarók itt három nap alatt a világ élvonalától tanulhatnak. A most lemaradtaknak érdemes feljegyezniük: a következő RETTmobil kiállítást 2019. május 15–17 között tartják Fuldában.

Fotók: RETTmobil 2018

Vissza

Ezt a hírt eddig 1012 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: