Híreink

ÉMI – Oktatás és felvilágosítás a Construmán

2018. május 18. 09:59

Az ÉMI a fennállása alatt felhalmozódott egyedülálló szakmai tapasztalatát, tudását a minőségi épített környezet megvalósulása érdekében át kívánja adni a szakmai szereplők, illetve a magán építtetők számára. Ezt szolgálta a 2018-as Construma szakkiállításra összeállított programja, amelyet modern, az aktualitásokra fókuszáló megoldásai miatt, nagy érdeklődés övezett. Konzultációk, előadások vizsgálati bemutatók követték egymást.


Konzultációk, előadások

Az ÉMI Nonprofit Kft. a Construma szakkiállítás mind az öt napján tartalmas programmal várta a szakmai és lakossági látogatókat kiállítási standján. A Társaság szakértői, valamint meghívott vendégei nagy érdeklődésre számot tartó témákban folytatott szakmai „kockaasztal” beszélgetések, valamint előadások keretében osztottak meg hasznos és aktuális tudnivalókat a résztvevőkkel. A műszaki szabályozás, a műszaki építési irányelvek, a hő- és hangszigetelés, a településfejlesztés, valamint a piaci igények szerinti építőipari kutatás-fejlesztés témája nagyszámú szakmai közönséget vonzott az ÉMI kiállítói területére.

 

Lakossági tájékoztatás

A lakossági tájékoztatás hiányosságait kiküszöbölendő a magán építtetők számára, a minőségi lakóházak építése érdekében, olyan meghatározó és sokakat foglalkoztató témákban nyújtottak tájékoztatást, mint

  • a faanyagok minősége,
  • a homlokzati hőszigetelés,
  • a családi házak minősítése,
  • az ablakok, vagy
  • a szerelt építésmóddal készült épületek.

A lakossági érdeklődők ingyenesen megkapták az EMILI füzeteit, melyekben egyes fontos, a minőségi építéssel kapcsolatos tudnivalókat közérthetően foglalták össze a Társaság szakemberei.

 

Vizsgálati bemutatók

Az ÉMI kiállítói területére érkezők látványos vizsgálati bemutatókat tekinthettek meg. Bemutatták a helyszíni ellenőrzések során használt, teljes körű mintavételre alkalmas mobil laboratórium flotta egyik autóját, illetve a vizsgálati eszközeinek működését is demonstrálták az ÉMI szakemberei. A beton próbakocka-törés, valamint a faanyag tulajdonságainak vizsgálata nagy népszerűségnek örvendett a látogatók körében.

Mindezek mellett ismertették a világhírű Solar Decathlon Europe nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny részleteit. A versenysorozat 2019-es bajnokságának rendezési jogát 2017-ben pályázati úton nyerte el az ÉMI. A látogatók megtekinthették a verseny és mintaház-park látványtervét is a standon kiállított maketten.

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1492 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: