Híreink

Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szak indul

2016. szeptember 12. 08:36

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen induló Rendészeti szakújságíró szakirányú továbbképzési szakra legalább alapképzési szakon szerzett oklevéllel lehet jelentkezni. A terv szerint októberben induló két féléves, 184 órás, képzés végén rendészeti szakújságíró képesítést szereznek a hallgatók. A program elsősorban újságírói tapasztalattal vagy szakirányú képesítéssel már rendelkező szakemberek tudásának továbbfejlesztésére irányul.


Az egyetem képzési célja, a rendészeti területen a médiakommunikáció és az újságírás színvonalának emelése, a szakszerű és közérthető kommunikáció erősítése. A képzésen részt vevők közreműködésével javulhat a rendészeti szervezetek megjelenése a médiában, és ami szintén fontos, javulhat a közvetített információk szakszerűsége és közérthetősége.

A szak elvégzését azoknak ajánlják, akik a rendészeti híradások területén dolgoznak vagy szeretnének dolgozni a jövőben. Az itt megszerzett ismeretekkel rendészeti szakújságírói eszköztáruk is nagymértékben bővül, és a gyakorlatban is jól használható tudást szerezhetnek.

A képzés során megismerik a hallgatók az egyes rendészeti szakterületeket, de különösen az itt zajló kommunikáció jellegzetességeit. Kiemelt célnak tekintik a rendészeti információk megértését, azok szakszerű és közérthető továbbítását. A képzésen résztvevők megismerik a válság- és kríziskommunikáció alapjait.

A levelező rendszerű képzés elméleti, gyakorlati és tréning módszerek segítségével járul hozzá az ismeretek elsajátításához, valamint az ismeretek gyakorlatban történő hasznosításához.

 

A jelentkezési határidő: 2016. szeptember 20.

A képzés helyszíne:
Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar
Vezető- és Továbbképzési Intézet

E-mail cím: boda.boglarka@vtki.uni-nke.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1338 látogató olvasta.