Híreink

Összefogás az égési sérült gyerekekért

2016. augusztus 31. 07:32

Magyarországon évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek kétharmadában gyermek a sérült. Őket a Bethesda kórházban működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központban kezelik. A ROCKWOOL Hungary Kft. és a Bethesda Kórház Alapítvány együttműködési megállapodása alapján újabb adományhoz jutott a gyermekkórház.


Közel 50 ezer gyerek

Az égési sérülés a második vezető gyermek baleseti ok, és az égési sérültek kétharmada gyermek. A Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház azért különleges, mivel itt található az országos gyermekégés-központ. Az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központot 2002-ben alapították, ekkor épült fel az ország legkorszerűbb, égési sérült gyermekek ellátására specializálódott centruma a kórházban. A Központ egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja a súlyosan égett gyermekeket, évente mintegy 300 gyermek kerül ide. Két programot támogatnak.

1. Az égésprevenciót

A Gyermekkórház égés-prevenciós programjának részeként 2002 óta több mint 900 előadás során, több mint 20.000 6-12 év közötti gyermeket készített fel az égési balesetek elkerülésére. 
Az előadások fókuszai: 

  • mit tegyünk a balesetek elkerülése érdekében, illetve 
  • mit tehetünk, ha bekövetkezett a baj?

Az égés természetének ismeretével és a tudatos védekezéssel elejét vehetjük a legtöbb tűzesetnek. Iskolás tananyag, hogy tűz akkor keletkezik és marad fenn, ha az égés mindhárom feltétele adott: gyújtóforrás, éghető anyag és az oxigén. Amennyiben legalább az egyik feltételt semlegesítjük, a láng kialszik. Minden tűzvédelmi eljárás erre az elvre épül és így a veszélyforrásokat is jobban megismerhetjük.

2. A Bethesda Kórház felújítását

Az alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás részeként a vállalat tűzbiztos homlokzati hőszigetelési rendszert adományoz az ADHD Ambulancia felújításához. Az adománnyal a Centrum épülete a jövőben energia-hatékony, környezetbarát és tűzbiztos módon tud majd üzemelni a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekek érdekében.

Az együttműködési megállapodás alapján az adomány még az idei évben beépítésre is kerül az ADHD Ambulancia felújítása során.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1540 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: