Híreink

Tűzbiztonság a papíriparban – videoanalitika: gyors aktiválás

2021. június 23. 07:30

A digitális technológia előretörésével a papír- és cellulózipar hanyatlására számítanánk. A valóság azonban teljesen mást mutat. Valójában a papír- és cellulózipar folyamatos növekedést tapasztalt az elmúlt években. A termelési kapacitás és a papírfogyasztás tartós növekedésével megjelent az igény a korszerű, a körülményekhez szabott tűzjelző megoldások alkalmazására.


Poros, nedves területek, nagy terek, nyílt területek

A papírgyártás az elmúlt évtizedekben több mint 450%-kal nőtt, és a világon a karton iránti kereslet várhatóan jelentősen növekszik, amit az e-kereskedelem és a nagykereskedők vezetnek, akik szintén növelik jelenlétüket az online értékesítési platformokon.

A papírgyárakban a tüzek 60%-át gépi hibák és a nem szokványos környezet okozza, ezért nagyon fontos az EN54 irányelvek szerinti tűzjelzés biztosítása. Ugyanakkor vannak olyan poros és nedves területek, nagy terek magas mennyezettel, ahol a hagyományos hő- vagy füstérzékelők bizonyos körülmények között nem működnek megbízhatóan.

Nagy terek, magas mennyezettel

Míg a hagyományos füstjelzők akkor jeleznek, ha az eszköz aktiválásához a készülék közvetlen közelében emelkedik a füst, az Aviotec egy különleges innovációval, a videoanalitika segítségével észleli a tűz jeleit és sokkal hamarabb indítja a riasztásokat.

A kültéri tárolóhelyeket sem védik gyakran megfelelően, mert a láng- vagy hőérzékelés nagy nyílt területeken költséges és többnyire hatástalan lehet. A videoalapú megoldás itt is segíti a tűzvédelmi referensek, biztonsági vezetők munkáját: a Bosch Aviotec kamerája képes érzékelni a füstöt és a lángot kültéri körülmények között is, lehetővé téve a fa és papír bálák megfigyelését és védelmét ezeken a területeken is.

Az új technológiával a füst és tűz észlelése, és az erre kiadott válaszreakció is sokkal gyorsabbá válik, a munkatársak gyorsabban biztonságos helyre evakuálhatók, csökkenthető a létesítményben, a nagy értékű gépekben keletkező kár mértéke.

 

Logisztikai csarnokok

A papír- és a cellulózipar globális termelése 2020-ban elérte a 490 millió tonnát, számos ipar és piac függ a papíripar ellátási láncától. Ezért az ellátási lánc védelmének innovatív módjai kulcsfontosságúak a papírpiac növekedésének fenntartásához a jövőben.

 

További információért kattintson ide

Kapcsolat a gyártóval

Vissza

Ezt a hírt eddig 1343 látogató olvasta.