Híreink

CONSTRUMA 2017 – 60 ezer látogató

2017. április 10. 09:20

Az idei év lendülete nemcsak az építőiparra, hanem a legnagyobb hazai építőipari szakkiállításra is hatással volt. Kiállítók és látogatók egyaránt elégedetten távoztak a vasárnap zárult 36. Construmáról. A kelet-közép-európai régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítását csaknem 60 ezren tekintették meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.


Az elmúlt éveknél jóval több, 17 ország majd’ 700 kiállítója vett részt a Construmán, és többségük már most jelezte: jövőre is visszatér. A tavalyi rekord után idén csaknem 10 százalékkal nőtt a látogatók száma, ami ugyancsak az építő kedv növekedését jelzi. 

Nőtt az új szerződések volumene és a lakásépítések száma is jelentősen emelkedett, csaknem 10 ezer új lakás épült az elmúlt évben. Idén és a következő években is a lakásépítések jelentős megugrását várják: 2017-ben 15-20 ezres, 2018-ban a 20-25 ezres tartományba emelkedhet a használatba vett új lakások száma. 

Itt jelentették be az Otthon melege program újabb kiírását. A 3,5 milliárdos keretösszegű kiírásban ezúttal júniustól lehet pályázni a kazánok, kémények felújítására. 

Tűzvédelmi szempontból is figyelemre méltó a JÖVŐ OTTHONA projekt. A kiállított „okos ház” különlegessége volt, hogy egyetlen eszközről, egy tabletről irányították a helyiségekben elhelyezett különböző vezérlésű berendezéseket, az árnyékolástechnikától, világításon és a fűtés-hűtésen át a vízkezelésig és biztonságtechnikáig. 

Idén minden is sikeresek voltak a Construma mellett megrendezett szakmai fórumok, konferenciák. Köztük a MEGLÉVŐNÉL SEM EGYSZERŰ címmel szervezett XV. ROCKWOOL Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia.

A CONSTRUMA idei partnerországa India volt. A kontinensnyi ország két pavilonbanmtöbb mint 300 négyzetméteren jelent meg. India mellett Ausztria, Csehország, Kína és Taiwan is kollektív standon mutatta be az ország termékeit, újdonságait. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1525 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: