Híreink

Megkezdődött a FOX S kismotorfecskendők átadása

2016. február 10. 10:34

A Rosenbauer idén megkezdte a korábban bemutatott újdonság a FOX S kismotorfecskendők leszállítását. Az első példányt „hazai pályán” helyezték üzembe. A kismotorfecskendő újrafelfedezése és méltó helyének megfelelő alkalmazása egyre jobban előtérbe kerül külföldön. A technológiai újítások és a növekvő teljesítmények pedig számos előnyét mutatják meg. Az új kmf. teljesítménye: 2000 liter/perc (3 baron), 1050 liter/perc (10 baron).


Az osztrák gyártó első, a gyártósorról legördült FOX S kiszállításával – amely Salzburg tartomány egyik tűzoltósághoz került – idén hivatalosan is megkezdődött az új kismotorfecskendő-széria kiszállítása. 

A megrendelőknek szó szerint könnyebb dolguk lesz az új eszközzel: a FOX S működésre kész állapotban másfél mázsát nyom, amivel 50 kg-mal alatta marad a szabványban meghatározott értéknek. A meghajtásról egy Rotax négyütemű sorkettes motor gondoskodik, amivel kapcsolatban érdekesség, hogy majd’ 20 év kihagyás után kerül ismét ehhez hasonló a FOX S-be. A 40 lóerős, 600 köbcentis, eredetileg motorosszánokat hajtó motor gyártója, a szintén osztrák BRP az együttműködést viszont jóval régebben, 1945-ben kezdte meg a Rosenbauerrel. A FOX S „szívét” újrahangolták, amivel a teljesítményéhez (1050 l/p 10 baron) képest jóval csendesebben fut.

 

Könnyű kezelhetőség

A jól bevált Rosenbauer LCS 2.0 elnevezésű kezelőfelület itt sem maradhatott el: a szívó- és nyomóoldali ágról, a fordulatszámról, akkutöltöttségről, üzemórákról, olajnyomásról információkat adó kijelzők rendkívül gyorsan leolvashatók. (Opcionálisan kavitációs kijelző, túlmelegedési védelem és nyomásszabályzó is kérhető a fecskendőhöz.)

 

Néhány adat az új FOX S-ről

  • 1050 l/p max. teljesítmény 10 bar nyomáson
  • Meghajtás: BRP Rotax, 600 cc / 40 LE 
  • Hossz x szél x mag: 92,6 x 63,6 x 84,5 cm
  • Súly: 150 kg 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1489 látogató olvasta.