Híreink

Továbbképzés szakértőknek

2016. február 02. 07:02

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzvédelmi Főosztálya a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzéseket szervez 2016. február 23-án és 24-én Hotel Jogarban Balatonföldváron. A képzés beszámít a szakértőknek előírt órakeretbe, amelyről a résztvevők igazolást kapnak. A felhívást és a jelentkezési lapot tesszük közzé.


A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzvédelmi Főosztálya a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzéseket szervez. A tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. A jelenleg érvényes szakértői engedélyek érvényességi ideje 5 év. Ez alatt az 5 év alatt (továbbképzési időszak) a szakértőknek összesen 20 órás képzésen kell részt venniük, melyről az ismétlő vizsgára történő jelentkezéshez igazolást kell csatolni. Az igazolást a képzésen résztvevő szakértők részére a BM OKF állítja ki.

A szakmai továbbképzés keretein belül a tűzvédelmi szakértők számára lehetőség nyílik arra, hogy az új Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz kapcsolódó Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek előírásait, valamint a tűzvédelmi előírások változásait megismerjék. Az egynapos képzés keretén belül lehetőséget biztosítunk arra, hogy az új Országos Tűzvédelmi Szabályzattal kapcsolatban felmerült kérdéseket, értelmezési problémákat tisztázzuk.

Továbbképzés:

helyszíne: Hotel Jogar Balatonföldvár, Spúr út 18.

időtartam: 1 nap (9:00 – kb. 16:00)

időpontjai: 2016. február 23.

                  2016. február 24.

regisztráció: a rendezvény napján 8:00 – 9:00

részvételi díja:   16.000 forint/fő 1 nap + ellátás

jelentkezési határidő: 2016. február 19.

 

A továbbképzés témái:

  • Tűzvédelmi jogszabályok változásai

  • Villamos berendezésekre, villámvédelemre és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelemre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

  • Tűzterjedés elleni védelemre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

  • A beépített tűzjelző és tűzoltó berendezésekre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek

  • Kiürítésre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

  • Szabadtéri rendezvényekre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

  • Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvre vonatkozó Tűzvédelmi Műszaki Irányelv

  • Az OTSZ alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai

 

A résztvevők részére 6 órás képzésről igazolást állítunk ki.

A fenti időpontokban a továbbképzést minimum 10 fő jelentkezése esetén áll módunkban megtartani. A továbbképzésen történő jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével (e-mail: okf.tuzvedelem@katved.gov.hu) történik.

A továbbképzés részvételi díját az alábbiak szerint lehet rendezni:

  1. Készpénzzel, vagy bankkártyával a helyszínen.
  2. Átutalással, utólag számlánk alapján, melyet a képzés napján adunk át. Ennek feltétele az alábbi adatok előzetes közlése:
    • pontos számlázási cím

    • adószám

    • bankszámlaszám

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1818 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: