Híreink

ICONOS tűzoltó tömlők – új lehetőségek az oltástaktikában

2019. október 12. 09:08

A Dunamenti CSZ Kft. több, mint 25 éve forgalmazza a kiváló minőségű német OSW tűzoltó tömlőit. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően ma a termékkínálat lefedi a mezőgazdasági, élelmiszeripari, valamint a tűzoltásra használható termékeket. Közben itt egy olyan tömlőújdonság, amely újraírja a tűzoltástaktikai lehetőségeket. Az ICONOS oltótömlő egy teljesen új fegyvert ad a tűzoltók kezébe.


ICONOS oltótömlők

A Dunamenti CSZ Kft. megkezdte a Németországi ICONOS cég által fejlesztett és gyártott oltótömlők forgalmazását. A Németországi gyártó által kifejlesztett oltótömlő, teljesen új lehetőségeket és oltási taktikát ad a tűzoltás területén.

A tömlő különlegessége, hogy a teljes hossz mentén 25 cserélhető fúvóka található, amelyek bevetéstől függően variálhatók, tetszőleges hosszban toldhatóak, így egyidejűleg nagy területek védelme is megoldható. Akár 15 méter magas vízfüggöny létrehozása is lehetséges, ami kiválóan alkalmas a sugárzó hőtől való védelemre.

Hatékonyan akadályozhatjuk meg erdőtüzek terjedését, biztosíthatjuk a szomszédos épületek védelmét csak a tömlővel, míg a tűzoltó egység tagjai az oltással tudnak foglalkozni, így nagyobb hatékonysággal tudunk dolgozni a meglévő állománnyal. Alkalmazható gyúlékony anyagok tárolására használt tartályok hűtésére veszélyhelyzetben, a rugalmasságának köszönhetően alkalmazkodik minden terepviszonyhoz  így megkönnyítve elhelyezését. A megfelelő fúvóka kiválasztásával alkalmas lehet porok-gázok, veszélyes anyagok kiszűrésére a levegőből.

A tömlő elérhető D-25, C-52, B-75, A-110 méretekben.

Így elmondhatjuk, hogy az ICONOS oltótömlő egy teljesen új fegyvert ad a tűzoltók kezébe.

 

OSW hagyományos tömlők

A tűzoltó tömlőink kétféle minőségben kaphatók, és immáron kétféle – narancssárga és sárga – láthatósági színben is kínáljuk őket. A tömlők rendelkeznek Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítvánnyal. Raktárról szállítható termékek.



 

Tömlőbekötő gyűrű

Hasznos eszköz lehet a tömlőbekötő gyűrű, amikor kilyukad a tömlő. Nem kell mást tenni, csak levágni a kívánt hosszra a tömlőt, és két darab imbusz csavar segítségével be tudjuk kötni a tömlőt. Kialakításának köszönhetően, nem akad el a lépcsőfordulókban és a küszöbökön.

 

A termékekről bővebb információt megtalálja weboldalunkon, illetve az elérhetőségeinken.

 

Kreitner Zoltán

Ügyvezető igazgató
2521 Csolnok, Szénbányászok útja 32.
Tel: 33/506-691, Fax: 33/506-731
E-mail: csz@csz.hu,
web: www.csz.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1419 látogató olvasta.