Híreink

Megjelent a Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat

2017. december 13. 11:09

A Magyar Közlöny 2017/202. (XII. 4.) számában egy a szakmát több ponton érintő új szabályzat jelent meg. A nemzetgazdasági miniszter 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelete mellékleteként a Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat és egyidejűleg hatályon kívül helyezte a Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzatát. Az új szabályozás 2018. január 1-én lép hatályba hatályon kívül helyezve a korábbiakat. Alig egy hónap múlva hatályos!


Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat

A nemzetgazdasági miniszter 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelete az összekötő és felhasználói berendezésekről, valamint a potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezésekről és védelmi rendszerekről. Hatálya alá tartoznak az  ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási, kommunális, lakó- és egyéb épületek villamosenergia-ellátását biztosító vagy közvilágítási célú, a  villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (Vet.) hatálya alá tartozó összekötő és felhasználói berendezések, valamint a  potenciálisan robbanásveszélyes közegben működő villamos berendezések és védelmi rendszerek.

A rendelet mellékleteként megjelent a Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat.

A jogszabály pdf formátumban ide kattintva érhető el.

A rendelet 2018. január 1-jén lép hatályba. 

A hatályon kívül helyezett 8/1981. (XII. 27.) IpM rendelet a Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzatáról még olvasható itt.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2088 látogató olvasta.