Híreink

Securiton – a legújabb aspirációs érzékelők

2016. július 14. 15:20

A svájci Securiton AG magyarországi leányvállalata a Securiton Kft. 2016. március 31-én, közvetlenül az áprilisi piacra kerülés előtt tartott "Tavaszi megújulás – új termékek bemutatója" címmel előadást és bemutatót a svájci Securiton legújabb aspirációs érzékelőiről, a SecuriRAS ASD 531-ről és az ASD 532-ről. Ezen kívül néhány különleges érzékelő típusról is kaphattak informácót a szakemberek.


Ezen bemutatón ismét szóba kerültek az utóbbi pár évben hazánkban is már sok száz példányban eladott SecuriRAS ASD 535-ös érzékelőcsalád tagjai is, valamint további két Securiton különleges érzékelő:

  • a SecuriSens ADW 535 hősebesség- és hőmaximumérzékelő pl. réz-, rozsdamentes acél vagy akár teflon érzékelőcsővel, valamint 
  • a SecuriSens List hőérzékelőkábel címzett érzékelőkkel, mint az ipari körülmények között is használható különleges érzékelők képviselői.

A rendezvényre a budapesti Leonardo Hotelben került sor, ahol több mint 40 regisztrált vendég hallgatta meg a prezentációkat. Az előadók között volt Hanspeter Lüdi, a svájci Securiton AG képviseletében, Mohai Ágota tervező, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar  Tűz- és Katasztrófavédelmi Intézet oktatója és Balázs Gábor, a Securiton Kft. ügyvezető igazgatója. A felmerült témák lefedték az ismertetett érzékelők szabványoknak történő megfelelőségének az ismertetését, valamint a tervezéstől, a kivitelezésen és az üzemeltetésen át egészen a karbantartásig tartó folyamatokat.

Az előadásokon a fő hangsúly a hatályos EN szabványok rövid összefoglalóján valamint az ismertetett érzékelőknek a szabványoknak való megfeleltetésének a bemutatásán volt. A már sok hallgató számára jól ismert ASD 535 lehetőségeinek az ismételt ("ismétlés a tudás anyja") bemutatását követően részletesebben bemutatásra kerültek

  • a SecuriRAS ASD 531, amely 4 lépésben PC nélkül is beállítható és üzembe helyezhető, valamint
  • a SecuriRAS ASD 532, amely szintén egyszerűen, PC nélkül is üzembe helyezhető illetve PC segítségével kisebb, de komplikáltabb rendszerstruktúrák is kialakíthatóak a hatályos EN szabványoknak és a VdS által is minősített Securiton PipeFlow szoftver alkalmazásával.

Az előadás vége felé ismertetésre került a SecuriSens ADW 535 ipari visszaállítható lineáris hőérzékelő rendszer valamint a SecuriSens List kábel, amelynél a riasztás helye pontszerűen meghatározható.

A termékekről egy miniatűr ASD 535-ös alakú adathordozó egységen a termékekről ismertető anyagok lettek szétosztva a papír alapú prospektusokon kívül.

A termékek forgalmazása és telepítése a bemutatót követően elkezdődtek.

Balázs Gábor, balazs.gabor@securiton.hu,

www.securiton.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 2363 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: