Híreink

SHO-FLOW® Bluetooth átfolyásmérők – okostelefonról leolvasható

2020. június 09. 08:00

Tűzcsapok, oltóvízhálózatok vízhozam-megállapítása, tűzoltás vagy bármilyen vízfelhasználás hatékonyságának mérése egy hozzácsatlakoztatott intelligens készülékkel szinte gyerekjáték, miközben a víz mennyisége és az átfolyt folyadék összmennyisége is megállapítható vele. Hogyan tudja mindezt?


A SHO-FLOW® Bluetooth sorozat olyan vízáramlásmérő család, amelyeket 1,5” (38mm) vagy 2,5” (65mm) menetes csatlakozással készül. A készüléket az áramlás irányában kell a tömlővezetékbe csatlakoztatni, ezt követően – egy erre alkalmas intelligens készülékkel (pl.: okostelefon, laptop) – a mért értékek leolvashatók.

A készülék az időegység alatt a vezetéken (épített vezeték, tűzoltó tömlő) átáramló víz mennyiségének és az átfolyt folyadék összmennyiségének méréséhez, valamint oltóvízhálózatok, tűzcsapok vízhozamának mérésére is kiválóan alkalmas

Az eszköz összegző funkciója hasznos lehet

a tűzoltás

  • hatékonyságának vizsgálatára,
  • a vízfelhasználás nyomon követésére, valamint
  • a képzés során az összes vízfelhasználás fontosságának megértetésére.

a tűzoltás vízellátásának vizsgálatára

  • az oltóvízhálózat és
  • a tűzcsapok vízhozamának mérésére.

A SHO-FLOW® Bluetooth® átfolyásmérők a kívánt átfolyási vízmennyiségtől függően három modell áll rendelkezésre, amelyek C 52-es, illetve C 75-ös tömlőkapoccsal ellátott kivitelben is megrendelhetők és igy könnyen alkalmazhatók tűzoltási, kiképzési, vizsgálati, vagy mérési művelet során.

A változatok balról jobbra: 1200 liter/perc, 2000 liter/perc, 4800 liter/perc 

 

A SHO-FLOW® Bluetooth két kiemelkedő tulajdonsága:

  • nincs csatlakozó vezetéke, és így nincs szükség elemre sem.
  • Az áramlásmérő akadálymentes, vízhajtású turbinával rendelkezik, amelyen a törmelék könnyen át tud haladni.

 

 

A minimális áramlási sebességtől kezdve a vízhajtású turbina önmagában annyi elektromos energiát termel, hogy Bluetooth® kapcsolatot tudjon létesíteni bármilyen intelligens készülékkel, amely valós időben mutatja az átáramló víz mennyiségét.

Az átfolyó vízmennyiség mértékegységét: l/perc (LPM), l/másodperc (LPS), gallon/perc (GPM), vagy gallon/másodperc (GPS) a felhasználónak kell kiválasztani.

A SHO-FLOW® Bluetooth alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play, vagy az Apple App alkalmazás áruházakból.

 

Forgalmazza:

SziFire Kft.
www.szifire.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1288 látogató olvasta.