Híreink

Elhunyt dr. Hoffman Imre, szerkesztőbizottságunk elnöke

2021. március 10. 17:54

2021. március 10-én elhunyt dr. Hoffmann Imre nyugállományú tűzoltó altábornagy, volt közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár, a Védelem és a Védelem Tudomány szerkesztőbizottságának elnöke, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Belügyi Tudományos Tanács tagja.


Dr. Hoffmann Imre 1977. április 1-én beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását Szolnokon. Városi, majd megyei beosztások után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettesi beosztása után a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkáraként dolgozott.

Több évtizede foglakozott a tűzvédelmi szakma fejlesztésével, tudományos szintre emelésének elkötelezett híveként. Publikációkkal, tudományos témavezetői tevékenységével, a szerkesztőségi témák megvitatásával a szakma mellett elkötelezett tűzoltó maradt. Szívügyének tekintve a hagyományok őrzését, a múlt emlékeinek ápolását. Megalakította a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítványt Rákóczifalván, immár szervezeti kereteket adva a tűzvédelem tárgyi, személyi felszereléseinek, felkutatásának, gyűjtésének. Kutatta a tűzoltóság történetéhez kapcsolódó szervezeti, képzési, kulturális hagyományokat, célul tűzte ki azok feldolgozását és bemutatását.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Vissza

Ezt a hírt eddig 1133 látogató olvasta.