Híreink

OTSZ tervezőknek, szakértőknek – két új tájékoztató

2019. január 07. 10:25

Immár 506 oldalas a szakértők kézikönyve! Veresné Rauscher Judit összeállításában az Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz fűzött kérdések, válaszok, tájékoztatók, Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek vannak az OTSZ szövegébe illesztve. Az újabb módosítással a 2019. január 3-án kiadott tetőtérbeépítésre és az ESFR sprinklerre vonatkozó két szakmai tájékoztató került, piros betűszínnel a 31.§ a 89.§ és a 93.§ (6) bek. b) ponthoz, az anyagba.


Az anyag ide kattintva tölthető le, illetve ezek után a Védelem Online főoldalán balra található „Szakmai linkek” rovatból érhető el.

A tetőtérbeépítésre vonatkozó módosítás szerint KK és MK mértékadó kockázatú építmény faanyagú tartó fedélszerkezetre szerelt tűzgátló burkolat is alkalmazható bizonyos feltételek mellett.

A másik a 2017. június 26-án kiadott, az elfojtó módú sprinklerrendszerrel (ESFR) védett terek hő- és füstelvezetésének működtetéséről szóló tájékoztatót bővíti ki, amely az ESFR sprinklerberendezés tervezési előírásairól, az ESFR sprinklerrel védett terek hő- és füstelvezetésének működtetéséről és az MSZ EN 12845:2015 szabvány által nem szabályozott tervezési kérdésekről szól.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1299 látogató olvasta.