Híreink

​CTIF Tűzvizsgálati munkacsoport alakuló ülése Budapesten

2017. június 01. 08:01

Az elmúlt évi tűzvizsgálati konferenciát követően, magyar javaslatra döntött a CTIF közgyűlése a tűzvizsgálati munkacsoport felállításáról, amelynek megszervezésére hazánk vállalkozott. A munkacsoport megalakításának célja a módszerek és eljárások, valamint a szabályozás megismerése és cseréje révén a tűzvizsgálat feltételeinek javítása. A munkacsoport alakuló ülése a Budapesten a Danubius Margitsziget szállodában ma zajlik.


A konferencián Dr. Góra Zoltán tű. vörgy. főigazgató köszöntőjét követően Dr. Bérczi László tű. ddtb. „A tűzvédelem helye és szerepe Magyarország katasztrófavédelmi rendszerében és a tűzvizsgálat helyzete” címmel tart előadást, amit Érces Gergő tű. szds. „A tűzvédelem mérnöki módszereiről” című előadása követ. Mihalik Béla r. őrnagy a tűzvizsgálók speciális, kriminalisztikai képzéséről ad tájékoztatót, míg Szilcsanov Zoltán tű. szds. az elmúlt évi tűzvizsgálati konferencia tapasztalatait, tanulságait foglalja össze a hallgatóság számára.

A konferencia résztvevői megismerkedhetnek a KMSZ tűzvizsgálati felszereléseivel, s így a hazai technikai feltételekkel is. A plenáris ülésen a célok alapján az egyes országok felszereléseinek, tűzvizsgálati eljárásainak, a vizsgálatot végzők speciális képzési rendszerének megvitatása, az alapvető egyezések, a különböző eljárások ismertetése a fő téma.

A hazai tapasztalatokról, a tűzvizsgálat szabályozásáról, néhány eset bemutatásán keresztül Fentor László tű. alez. tájékoztatja a résztvevőket. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1642 látogató olvasta.