Híreink

A tűzoltó takarók új generációja – járműtüzekre is

2019. november 12. 09:26

Minden zseniális ötlet egyszerű, ami mögött nagy tudás van. Ilyen tudás rejlik a norvég Bridgehill kutató és fejlesztő cég mögött, amely 2014 óta tervez innovatív tűzvédelmi megoldásokat professzionális és hétköznapi használatra. Tűzoltó takarók széles választékát fejlesztették ki ipari konyha-, gép- és kisebb akkumulátortüzek megfékezésétől kezdve egészen a targonca- és járműtüzek oltásáig.


„Egyszerűen blokkoljuk a tüzet”

A cég jelmondata „Egyszerűen blokkoljuk a tüzet”, világszerte egyre nagyobb számban jelenik meg a keletkező tüzek oltása során. Ez a blokkolás történhet egyszer és többször használatos tűzoltó takarókkal, melyek könnyen tisztíthatók és karbantartásmentesek.

A CAR, FORKLIFT és EXTREME tűzoltó takarók több mint fél éve elérhetőek a magyar felhasználók számára.

Eddig a legelterjedtebb a CAR tűzoltó takaró, mely 8x6 méteres méretével a legnagyobb takaró és a leghatékonyabb járműtüzek oltására. Két típusa létezik: egyszer és többször használatos változat. A gyártó az egyszer használatos változatot parkolóházak, autókereskedések, benzinkutak, autószervizek és alagutak üzemeltetői számára ajánlja, míg a többször használatost hivatásos tűzoltóságok, mentőszervezetek és polgárőrség számárára. Fontos megjegyezni, hogy a tűzoltó takaróval való oltást kezdetleges tüzek esetén szabad csak védőeszköz nélkül elkezdeni, amennyiben komoly, kiterjed tűz áll fenn, abban az esetben csak egyéni védőeszközzel rendelkező szakemberek végezhetik a beavatkozást.

 

 

A nagyobb méretért kattintson!

A világon egyre nagyobb számban terjednek az elektromos eszközök (targonca, motor, kerékpár), melyekhez a gyártó a kisebb méretű tűzoltó takaróit ajánlja. Targoncához kiváló a FORKLIFT (5x5 vagy 7x7 m), míg ipari konyhába, gépekhez vagy akkumulátortüzekhez az EXTREME (1,6x1,6 m) típusú takarót fejlesztették ki. A kisebb méret tökéletes megoldást nyújt akár egy felhasználónak is, hogy megkezdje az égő tárgy körbehatárolását.

 
 

A nagyobb méretért kattintson!

A Bridgehill törekszik arra, hogy újabb és újabb termékeket fejlesszen, mert folyamatosan érkeznek új igények a világ különböző pontjairól. Hamarosan megjelenik egy olyan 2x2 méteres tűzoltó takaró, mely nagyobb méretű lítium-akkumulátor tüzek oltására is alkalmas lehet.

 

Magyarországi forgalmazó: www.hesztia.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2065 látogató olvasta.