Híreink

A+A: Munkahelyi tűzvédelem, biztonságos mentés, egyéni védelem

2019. november 06. 10:07

November 5-én megnyílt az A+A szakvásár Düsseldorfban: 63 ország 2000 kiállítója várja az érdeklődőket, szinte lehetetlen mindenről beszámolni. A sok téma közül hármat emelünk ki, mint tűzvédelmi szempontból feltétlenül érdeklődésre számot tartót.


Munkahelyi tűzvédelem és veszélyhelyzetkezelés

Németország ipari tűzvédelmi szövetsége és üzemitűzoltó-szövetsége (WFVD) informatív prezentációk és bemutatók során ismertették be azokat az intézkedéseket, amelyek segítenek megelőzni a baleseteket és tűzeseteket. A fő témákat az ipari biztonság és a tűzvédelem területéről vették és a megelőzés mellett a mentési műveleteket is bemutatták.

 

Biztonságos mentés

A Német Életmentő Társaság (DLRG) és a Műszaki Segélyező Ügynökség (THW) szélsőséges helyzetekből történő személymentést mutat be. Vízből, magasból mentés hegymászó felszereléssel.

A forgatókönyv szerint: heves esőzések miatt egy dolgozó ellenőrzi az alagsort, amikor hirtelen víz tör be oda, elzárva a menekülés útját. A sérült dolgozót búvárok és alpintechnikai eszközök segítségével mentik ki. A különleges show egy hat méter hosszú merülő medencében és környékén látható. Könnyen áttekinthető, hogy hogyan működik egy ilyen mentés, mitől biztonságos a mentés, milyen technikát használnak, és mit végeznek az erők a saját védelmük érdekében?

 

Fórumon a bevetési erők egyéni és önvédelme

Az összes mentőcsapat számára aktuális témákkal foglalkoznak.

  • mentális stressz,
  • önvédelem
  • testkamerák
  • fertőzések elleni védelem

Mi történt eddig ezeken a területeken? Milyen fejlesztési irányokat tapasztalunk? Az előadások utólagosan kiemeltek a különböző eseményeket, és áttekintették azok lehetséges jövőbeli forgatókönyveit. Mit nevezhetünk szükséges felszereléseknek? Milyen új megoldások ismertek?

 

Az esemény Facebook-oldalán további információk is elérhetők.

Fotók: A+A FB

Vissza

Ezt a hírt eddig 952 látogató olvasta.