Híreink

A MTSZ és a TMKE tevékenysége Tűzvédelmi Tanácsadó Testület előtt

2018. május 08. 08:54

Budapesten, április 23-án tartott ülésén három fő témát tárgyalt a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. A Magyar Tűzoltó Szövetség előterjesztését az eddigi tevékenységéről és a jövőben tervezett feladataikról, a polgári védelmi szakterület KEHOP pályázatáról szóló tájékoztatót és a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesületének 2001. évi alapítása óta végzett tevékenységéről szóló beszámolóját.


Az MTSZ összetett témát terjesztett elő: az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepvállalásának további erősítése, az önálló beavatkozást végzők arányának növelése, a tűzoltók oktatási kézikönyve, elektronikus felület létrehozása, az ifjúsági tűzoltók képzési rendszere, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók öltözködési szabályzata.

A többrétű témában Dobson Tibor tű. ddtbk. úr az MTSZ elképzeléseit ismertette a szervezeti és működési rend, valamint a mentő tűzvédelem tekintetében. Kiemelte az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók mentő tűzvédelemhez való hozzájárulását. Célként jelölte meg az MTSZ intézmény- és technikai fejlesztését, az MTSZ köztestületté alakítását, a nemzetközi együttműködést, a kiérkezési idők csökkentéséhez való hozzájárulást, valamint a hivatásos egységekkel történő együttműködést. (Az előadást ide kattintva lehet letölteni.)

Diriczi Miklós tű. ezds. úr egy 2,3 mrd Ft-os projekt (KEHOP) megvalósulásáról szólt, amely az árvízi védekezés és az erdőtűzoltási képesség javításával hoz előrelépést. A projekt 642 főt érint, 8, illetve 6 megye bevonásával valósul meg, jelentős technikai és képzési fejlődés mellett. A fejlesztés a mentőcsoportokat érinti és a mentő tűzvédelemben is hasznosulni fog.

Nagy Katalin, a TMKE elnöke ismertette az egyesület 2001. évi alapítás óta megtett utat, az egyesület szerteágazó szakmai felvilágosító, szervező tevékenységét, szakmai kapcsolatait (MMK, MÉK, OKF, TSZVSZ), az OTSZ, a TvMI-k és a Tűzvédelmi Műszaki Bizottságban végzett tevékenységet. (Az előadást ide kattintva lehet letölteni.)

 

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1185 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: