Híreink

MTSZ Szakmai napok: Elemlámpák, LED-es fényforrások

2016. szeptember 05. 13:28

Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A kiállítók közül a BetterLED a professzionális LED világítástechnikát képviseli. Kézilámpák, fejlámpák, kárhelyi lámpák, RB-s lámpák sorakoznak majd a standon, amelyek ki is próbálhatók.


A BetterLED a már 22 éves Better&Better munkavédelmi Bt. professzionális LED világítástechnikával foglalkozó üzletága.

A BetterLED képviseli Magyarországon, az angol UNILITE termékeket. Ezek a magas minőségű, kimondottan ipari felhasználásra tervezett elemlámpák, ledes fényforrások nagy fényerejükkel és strapabíró kialakításukkal közkedveltek a profi felhasználók között. 

Az Unilite termékek között megtalálhatók a 300-1000 Lumenes USB csatlakozón keresztül tölthető fejlámpák, kézilámpák, robbanásbiztos sisak, pipa és fejlámpák, munkaterület megvilágító akkumulátoros reflektorok, szerelőlámpák.

Angliában, az ottani tűzoltóságok és mentőszervezetek előszeretettel használják az UNILITE lámpákat, mivel több olyan tulajdonsággal és funkcióval rendelkeznek, amik kimondottan a nehéz és veszélyes munkavégzés közben hasznosak.

Néhány figyelemreméltó tulajdonság:

A nagy fényerejű fejlámpák fényét munkakesztyűben is könnyen válthatjuk szórt fényről távolsági fényre, a fényvisszaverő csíkkal ellátott fejpánt gumírozott csúszásgátló bevonattal van ellátva, így további rögzítés nélkül sem csúszík le a sisakról, de lehetőség van a fejlámpákat közvetlenül a sisakra rögzíteni gumipánt nélkül is. A fejlámpák hátsó elemtartóján egy fehér fénnyel világító helyzetjelző led fényforrás is van, ami villogó üzemmódban is tud világítani, ez nagymértékben növelni tudja a sötétben, rossz látási viszonyok között dolgozó emberek észlelését, mentésben dolgozó emberek biztonságát.

A Lithium akkumulátoros kárhelylámpák azon túl, hogy könnyen telepíthetők, kicsi a súlyuk, és sokoldalúan használhatók, még USB-s eszközök töltésére is használhatók, ami egy elhúzódó mentési eseménynél jól jöhet.

Fejlámpák

 

A robbanásbiztos ATEX "0" zónás LED lámpák megszokott formájukkal, de a megnövelt fényerőnek köszönhetően minden tűzoltói feladat közben megbízható, biztonságos és nélkülözhetetlen eszköz.

 

ATEX lámpák

Kárhelylámpák

 

A UNILITE lámpákat már több magyarországi önkéntes tűzoltó egyesület is használja, kedvező ár-érték arányuk miatt azoknak is elérhetők a magas minőségű, nagy fényerejű lámpák, akiknek eddig a magas ár miatt csak gyengébb minőségű, vagy kisebb fényerejű lámpákkal kellett beérniük. 

Mivel a BetterLED munkatársai önkéntes tűzoltók is, így szívügyüknek tekintik a kedvező árú, minél jobb eszközök, valóban használható, hasznos funkciókkal ellátott lámpák elterjedését Magyarországon.

A UNILITE lámpákról részletes leírást a www.betterled.hu weboldalon talál. 

Minden önkéntes és hivatásos tűzoltóságot valamint mentőszervezetet  jelentős árengedményekkel várják a BetterLED munkatársai.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1417 látogató olvasta.