Híreink

Védelem Tudomány – szerkesztőbizottság-elnöki köszöntő

2016. április 04. 12:32

„Elmélet nélkül a gyakorlat csak a szokás ereje által irányított rutinmunka.” (Pasteur)


Tisztelt Olvasók!

Védelem Tudomány címmel egy olyan elektronikus folyóiratot indítunk útjára és ajánlunk a lakosság, az ipar, a környezetünk megelőző és aktív védelemével (katasztrófavédelem, tűzvédelem, iparbiztonság, polgári védelem) foglalkozó szakemberek figyelmébe, amely e terület tudományos eredményeinek közzétételére és ezek ösztönzésére vállalkozik.

Ennek a szakmának számos tudományterülettel vannak kapcsolódási pontjai, amelyek új nézőpontokat jelentenek számunkra és ösztönzőleg hatnak a fejlődésre. Ezek hatására mára a tudományos műhelyekben a napi gyakorlatot és a hosszú távú tervezést is segítő tudományos eredmények születnek.

A Védelem Tudomány kettős feladatot kíván felvállalni! Egyrészt a kutatások, fejlesztések hazai és külföldi eredményeit, tapasztalatait mutatja be, előtérbe helyezve a fejlődést segítő megoldásokat, másrészt a publikációk közreadásával ösztönző szerepet kíván betölteni a kutatók és a következő generációk, a reménybeli kutatók számára. 

Ehhez örvendetes módon kialakultak azok a tudományos fórumok (egyetemi szakok, doktori iskolák, Tudományos Tanács) ahol a szakemberek kutatásokra való felkészülését támogatják. A szakterület fejlődését ösztönző tudományos pályázatok mellett a Védelem Tudomány egy újabb és nagyon fontos láncszem ebben a fejlődési folyamatban, amelyben a szakterületet művelők egyre több kihívással szembesülnek. 


Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy PhD, a szerkesztőbizottság elnöke
főigazgató, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Vissza

Ezt a hírt eddig 2232 látogató olvasta.