Híreink

Sportlétesítmények kiürítésének tervezése – nemzetközi és hazai előírások, valamint a hagyományos és mérnöki módszerek összehasonlítása

2016. február 17. 12:45

Veresné Rauscher Judit szakdolgozatának témaválasztása az egyre nagyobb tömegkoncentráció miatt nagyon aktuális, a kiürítés témájának a sportlétesítményekre való leszűkítése is jól szolgálja egy speciális, hazánkban még részleteiben nem kidolgozott téma elemeinek áttekintését. A téma feldolgozásának különös aktualitását ezen felül az adja, hogy a hazai fejlesztési tervek jelentős sportlétesítmények építését tartalmazzák, így a korszerű szemléletmód beépülhet a közeljövő terveibe.


Jó alap ehhez a nemzetközi előírások, a szakirodalom, de különösen a számítógépes modellezés lehetőségeinek ismertetése. 

A régi és az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat követelményrendszerének ismertetése kiváló alkalmat teremt a két szemléletmód közötti különbség bemutatására, amelyben a szerző részletesen kitért a kiürítéssel kapcsolatos Tűzvédelmi Műszaki Irányelv ismertetésére, jól érzékeltetve, hogy bár a számításban nincs lényegi változás, a szemléletmódban igen. Nevezetesen az irányelv felépítése mellékleteivel a korszerű megoldásokra, törekvésekre is felhívja a figyelmet, mintegy segítve a kitekintést. 

A tanulmány elérhető a Védelem Online vonatkozó rovatában.

Vissza

Ezt a hírt eddig 2395 látogató olvasta.