Híreink

Tűzjelző központ a mellényzsebben

2019. március 22. 08:41

A ma embere egyre növekvő mértékben mobillal él és dolgozik, igazi „homo mobilus” lett. Az okostelefonokkal és táblagépekkel az ember-gép kapcsolat gyökeresen megváltozott. Főként a mobil alkalmazások egyszerű és kényelmes használata könnyítette meg életünket, mert a kis mindentudók gyorsak, célratörők és rendkívül informatívak. Térhódításuk nem kerülte el a tűzvédelem ezen belül a tűzjelzés területét sem.


IP – előnyök

Az okostelefonok és táblagépek egyre inkább kommunikációs központjainkká válnak. Napjainkban már szinte minden ember okostelefont használ. Az okostelefonok elterjedése megalapozta a mobil alkalmazások diadalmenetét. Világos funkcionalitásuk, sokoldalú felhasználásuk biztosítja a sikert az élet legkülönbözőbb területein. A szabadidős és sportalkalmazások mellett egyre nagyobb teret hódítanak a professzionalista, vállalati alkalmazások is.

Természetesen tudjuk, hogy a szabványok és a vonatkozó előírások a tűzjelző rendszerek részére teljesen elkülönült, csak tűzjelzés céljára használható hálózatot írnak elő, ami így helyes és bizonyára még hosszú ideig így is marad. Másrészt viszont látni kell, hogy a piac igényli a korszerű informatika, távközléstechnika nyújtotta előnyöket és eszközöket a tűzjelzéstechnika területén is.

A Schrack Seconet elsőként látott neki az új technológia által nyújtott előnyök kiaknázásának.

A Schrack Seconet beépített IP-interfészekkel ellátott tűzjelző központjai az iparágban először mobil végkészülékeken keresztül is elérhetők, távkezelhetők. Az IACmobile alkalmazással lehetséges a tűzjelző központ kezelő mezőjét okostelefonra, vagy táblagépre vinni. A rendszer pillanatnyi állapotáról információkat kérhetünk le és automatikusan valamennyi riasztás és állapotjelzés megjeleníthető. Természetesen érzékelő csoportok ki-be kapcsolása, ellenőrzése vagy éppen felderítési idő indítása ugyancsak elvégezhető a mobil eszközökről.

A jogosulatlan hozzáférést hardver- és szoftveroldalról is biztosítjuk és lehetőség van a kezelési körzet GPS alapú korlátozására, kijelölésére. Valamennyi beérkező hír, letöltés értesítéssel (Push-Notification) megjelenítésre kerül, akkor is, ha a mobil alkalmazás éppen nincs elindítva.


Képernyőkép a tablet üzemmódú Integral Mobile App-ból

 

Gyors reagálás – nagy létesítmények, távoli telephelyek

A mobil alkalmazás előnye a gyors reagálásban rejlik. Valamennyien tudjuk milyen jelentőséggel bírnak az első percek egy tűzkatasztrófa megelőzésében, korlátozásában. Mobil alkalmazás segítségével a tűz kialakulásának korai fázisában intézkedni lehet, megelőzve a jelentős káreseményt.

Nagy kiterjedésű ipari létesítményekben (pl. autógyárak, vegyi üzemek), vagy országosan elosztott telephelyek esetén (pl. transzformátor állomások, benzinkutak, szélerőművek) a tűzvédelmi megbízottak reakció ideje jelentősen csökken, segítve ezzel a tűzkatasztrófa megelőzését. Állandó helyszíni felügyelettel nem rendelkező létesítményeknél ez a technológia más dimenziókba helyezi a távfelügyelet, távkezelés alkalmazását.

Megállapíthatjuk, hogy tűzjelző rendszereink kijelzése és kezelése mobil végkészülékeken keresztül érdemben csökkenti a reakció időt, felgyorsítja a beavatkozást és segíti a káresemények minimalizálását.

 

SCHRACK SECONET KFT.
1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Tel: +36 1 464 4306
www.schrack-seconet.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 965 látogató olvasta.