Híreink

MTSZ Szakmai napok: LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközök

2016. szeptember 07. 12:19

Szeptember 24-25-én Balatonföldváron a Naro kempingben 10-17 óra között előadások, bemutatók, kiállítók várják a tűzoltókat. A 20 kiállító közül elsőként a NardoTech Kft-t mutatjuk be, aki műszaki mentőeszközök széles palettájával lesz jelen a kiállításon. Köztük lehetőség lesz a legújabb eszközök és technikák megismerésére.


A Nardotech Kft. 2007-ben a világszerte ismert LUKAS és VETTER műszaki mentőeszközöket gyártó németországi cégek képviseleteként – termékeik forgalmazására és karbantartására – jött létre. A cégalapító – Nagy Zoltán – több, mint 25 év tapasztalattal rendelkezik, főként a tűzoltóságok által használt berendezések területén.

Ezek közül láthatók lesznek az eDRAULIK 2.0 új generációs mentőeszközök!

 

 

Az eDRAULIK név az elektro-hidraulikus szavak összetételével jött létre, ami ne tévesszen meg senkit. Ugyanis a szerszámok meghajtása az akkun keresztül történik – a benzin, vagy villanymotort helyettesíti – ami egy kis elektromotort hajt meg, ez csatlakoztatva van egy hidraulika szivattyúhoz, ami előállítja a max. 700 bar üzemi nyomást. A beépített olajtartály segítségével a mentőeszközök ugyanolyan hidraulikus működtetésűek, mint a korábbi tömlős szerszámok, azzal a komoly különbséggel, hogy a speciális hidraulika rendszer kialakítása miatt teljesen mindegy, hogyan áll a szerszám. A tér bármelyik irányában mozgatható és egyben folyamatosan működtethető.

Mindegyik akkus szerszám törzse, működtető dugattyúja megegyezik a vele azonos tömlős verzióéval.

 

 

A NardoTech Kft. kitűzött célja a minőségi termékek szakszerű karbantartásán túl a rohamosan fejlődő új eszközök és technikák megismertetése a mentőfelszereléseket használókkal. Most itt erre lehetősége lesz.

A legfontosabb ipari gyárak

  • létesítményi tűzoltóságai (Mercedes –Benz Manufacturing Hungary, AUDI Hungária Motor Kft.  Rába-Front Kft. FER Tűzoltóság, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Sanofi-Chinoin Zrt. Egis Gyógyszergyár Zrt. BorsodChem Nyrt.Henkel Magyarország Kft. )
  • repülőterek ( BUD-Airport, Hévíz-Balaton Airport Kft. Győr-Pér, Szegedi Közlekedési Kft. )
  • BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok,
  • Önkormányzati és
  • Önkéntes tűzoltóságok folyamatos beszállítói.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1274 látogató olvasta.