Híreink

Ludovika Szabadegyetem – Restás Ágoston előadása kedden!

2016. február 21. 09:49

A 2014-ben indult Ludovika Szabadegyetemen, neves előadók sorában, ''Drónok alkalmazása a katasztrófavédelemben'' címmel Dr. Restás Ágoston, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének tanszékvezetője tart előadást február 23-án, kedden 18 órakor Budapesten, a Ludovika épületében. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött – aki tud, gyorsan éljen a lehetőséggel! A regisztráció linkjét is közöljük.


A rendezvény regisztrációköteles, amelyhez a link itt található (a regisztráció ingyenes): 

http://regisztracio.uni-nke.hu/szabadegyetem/?modul=registration 

 

A felhívást itt találják: 

http://uni-nke.hu/szolgaltatasok/ludovika-szabadegyetem/ludovika-szabadegyetem-2015-2016-ii_-szemeszter

 

A „drón” kifejezést hallva egy sajátos légijármű rendszerre, illetve repülési formára asszociálhatunk, amelynek alkalmazási formái ma már robbanásszerű fejlődést mutatnak. Igaz ez nem csak általánosan, de a katasztrófavédelmi célú alkalmazásokra, mint a közszolgálati alkalmazások egyik jellemző példájára is.  Az előadó ezeket vizsgálja, illetve mutatja be azok lehetőségeit és korlátait.

A drónok alkalmazása időrend alapján köthető a katasztrófavédelem megelőzési, védekezési, valamint helyreállítási időszakaihoz. Az előadó különböző szakterületekhez kapcsolódóan példákkal illusztrálja a drónok alkalmazásának lehetőségeit többek között a sugárzó és veszélyes anyagok szabadba kerülése esetén, árvizeknél, földrengéseknél és erdőtüzekre vonatkozóan is.

Az előadó elsősorban saját gyakorlati tapasztalataira és kísérleteire támaszkodik, de adaptálta mások e szakterülethez köthető eredményeit is, ezeken túlmenően logikai következtetést és rendszerezést, valamint – a hatékonyság vizsgálatának értékeléséhez – közgazdasági szempontú értékelést is alkalmaz. 

Vissza

Ezt a hírt eddig 2415 látogató olvasta.