Híreink

Tűzoltó divatbemutató – védőruha, csizma, gyakorló, kötelek

2021. szeptember 14. 08:37

Már Magyarországon is elérhetők a GoodPro tűzoltó védőruhái, amelyekből egyfajta divatbemutatót láthatnak a balatonföldvári szakmai nap résztvevői. Három védőruhatípus kulisszatitkaiba vezet be az előadó. Közben az Askö innovatív védőkesztyű-újdonságaira is fény derül, és az idei év tendernyertes tűzoltó csizmájáról is lehullik a lepel. Mindez a kiállításon elsőként megjelenő B-Safety Kft. standján és a színpadon lesz látható.


Völkl Kommandant Pro tűzoltó védőcsizma

Annyit már előljáróban elmondhatunk, hogy a tendert Völkl Kommandant Pro tűzoltó védőcsizma nyerte, amely természetesen teljes értékű vízálló bőrből készült. A 12-es bőségű csizma kétféle rüszt méretét kétféle vastagságú memóriahabos, izzadáselnyelő talpbetéttel adják, hogy mindenki számára kényelmes és lábhoz igazodó legyen. A kényelemet fokozzák a lábfej- és felső sarokrészen található rugalmas pontok. Hogy mitől válik a talpa öntisztulóvá, azt nem tudjuk, de az előadásból minden bizonnyal kiderül. Az már vizsgálati tény, hogy ellenáll az olajnak, savnak, üzemanyagnak, csúszásgátló és antisztatikus, mindehhez középső talp rozsdamentes acélból készült

Az új védőruhákról a bemutatón tájékozódhatnak a látogatók, ahogy számos hazai gyártású termékről is. 
 
  • TMT engedélyes tömlők, 
  • TMT engedélyes tűzoltó mentőkötelek, 
  • lángálló palackhuzat
  • az önkéntes és önkormányzati tűzoltók fekete gyakorló ruházata (nadrág és zubbony) 

 

DEVOLD SPIRIT DOUBLE kámzsa

A külföldi gyártású kámzsa ma a csúcs ebben a kategóriában, ez Lenzing FR és merinó gyapjúból készült, kettős anyagú aláöltözetnek köszönhető, ami számottevő mértékben csökkenti a másod- és harmadfokú égési sérülések kockázatát. Az anyag csökkenti a hőstressz kockázatát, miközben a hő hatására az anyag csak elhanyagolható mértékben húzódik össze. Ami a hab a tortán, hogy a merinói gyapjúszálakkal kötött szerkezet felszívja a testen keletkező nedvességet, illetve azt kifele vezetve segíti az elpárolgását. Anyaga rugalmas, bőrbarát és puha. 

Természetesen megfelel a tűzoltók kámzsa szabvány (EN 13911:2002) és az összes egyéb szabványak, kiemelve az ívkisüléssel szembeni ellenállást és a lángállóságot.

Mindez a kiállításon elsőként megjelenő B-Safety Kft. standján és a színpadon lesz látható. 

 

www.szolgalatiruha.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1456 látogató olvasta.