Híreink

Tűzvizsgálati szakértői továbbképzés – szendvicspanel-tüzek

2019. április 09. 08:50

A BM OKF Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzéseket szervez tűzvizsgálat témakörében, 2019. május 15-én, Balatonföldváron, a Hotel Jogarban. A jogszabályi változások mellett a fő téma a szendvicspanel szerkezetű épületek tüzeinek vizsgálata.


  • helyszíne: Hotel Jogar Balatonföldvár, Spúr út 18.
  • időtartam: 1 nap (9:00 – kb. 16:00)
  • időpontja: 2019. május 15.
  • regisztráció: a rendezvény napján 8:00 – 9:00
  • részvételi díja: 16.000 forint/fő 1 nap
  • jelentkezési határidő: 2018. április 30.

 

A továbbképzés témái:

  • Vonatkozó jogszabályok változásai
  • Szakmai tájékoztató a tűzvizsgálat aktuális kérdéseiről
  • Szendvicspanel szerkezetű épületek tüzeinek vizsgálata

 

A szakmai továbbképzés keretein belül a tűzvizsgálati és tűzvédelmi szakértők a szendvicspanel szerkezetű épületekkel kapcsolatos tűzvizsgálati ismereteket kaphatnak, konkrét esetek bemutatásával kiegészítve, a továbbképzésen gyakorlat keretében ismerhetik meg a szendvicspanel tűzzel szembeni ellenállását. Az egynapos képzés keretén belül lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tűzvizsgálattal kapcsolatban felmerült kérdéseket, értelmezési problémákat tisztázzuk.

A továbbképzés keretein belül korlátozott számban lehetőség nyílik tűzvizsgálati szakértői előadás megtartására a fenti témakörben. Kérem, amennyiben szívesen tartana előadást, annak témáját, anyagát küldje el a Laszlo.Fentor@katved.gov.hu e-mail címre.

 

Határidő: 2018. április 30.

A résztvevők a 6 órás képzésről tanúsítványt kapnak. A fenti időpontokban a továbbképzés minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. A továbbképzésre a jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével (e-mail: (okf.tukesz@katved.gov.hu) történik.

 

A tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. A jelenleg érvényes szakértői bizonyítványok érvényességi ideje 5 év. Ez alatt az 5 év alatt (továbbképzési időszak) a szakértőknek összesen 20 órás képzésen kell részt venniük. Az igazolást a képzésen résztvevő szakértők részére a BM OKF állítja ki. A továbbképzésen megjelentek nevét, óraszámait, a BM OKF nyilvántartja.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1164 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: