Híreink

Kőzetgyapot szigetelésű Lindab falszendvicspanelek – A2 tűzvédelmi osztály

2021. szeptember 22. 07:30

A szendvicspanel napjaink leggyakrabban használt építőanyaga, külső burkolatként és belső válaszfalként egyaránt. Amellett, hogy számos kedvező tulajdonsággal bír, egyre szigorúbb építészeti és biztonsági szabványoknak is meg kell felelnie. Mitől innovatív megoldású a Lindab A2 tűzvédelmi osztályt teljesítő kőzetgyapot falpanel?


Mitől innovatív az újdonság?

A Lindab portfólióban évek óta jelenlévő PIR habos szendvicspanel kínálat idén tovább bővült az innovatív A2 tűzvédelmi osztályt teljesítő kőzetgyapot falpanelekkel. A hőszigetelő kőzetgyapot mag két horganyzott acéllemez közt helyezkedik el, melyek felületét változatos színekben, 25 µm szerves poliészter bevonat fedi.

A panelszélek kettős „U” alakú kialakítása magas minőségű, és kiemelkedő esztétikájú kapcsolódást tesz lehetővé. Eddig ez a természetes elvárás!

A különlegesség, hogy az a profilkialakítás ráadásul nem csak a két kőzetgyapotos panel, hanem a PIR és a PIRMAX töltetű panelekkel való kombinálás esetén is makulátlan vizuális élményt nyújt. Vagyis a különböző töltetű panelek minden esetben tökéletesen illeszthetők egymással, és az így kapcsolódó felületek tökéletes homogenitást mutatnak.

A különböző vastagságú kőzetgyapot falpanelek építése látszó és rejtett rögzítéssel történhet.

  • A panelek rejtett rögzítés esetén háromféle, 80, 100, 120 mm vastagságban,
  • látszó rögzítés esetén ötféle, 80 mm (standard panelkapcsolatú) és 100, 120, 160, 200 mm (hűtőházi panelkapcsolatú) vastagságban készülnek.
  • Hosszúságuk mindkét típusnál 2,0 és 13,2 m közt gyártható.

A látszó rögzítésű falpaneljeiket két fedőszélességgel 1000 vagy 1140 mm-rel, míg a rejtett rögzítésű falpaneljeiket 1000 mm-rel gyártják.

 

Hol használatos?

  • A látszó rögzítéssel külső burkolati falak, illetve belső válaszfalak készülnek. Leginkább ipari épületeknél használatos, mind függőleges, mind vízszintes építéssel alkalmazható.
  • A rejtett rögzítés előbbitől esztétikusabb megjelenést ad az épületeknek. Ezeknél a paneleknél a speciális csatlakozás kialakításnak köszönhetően a rögzítő csavarok eltűnnek, így a felület látványban egységes, nagyvonalú megjelenést nyújt.

 

A tűzállóság – tűzvédelmi adatok

A kőzetgyapot nem éghető anyag, így a látszó rögzítésű panelek alkalmasak a magas,

  • EI 60 (100, 120, mm) és
  • EI120 (160, 200, mm) perces tűzállósági, A2 tűzvédelmi osztálykövetelményekkel rendelkező épületetekben és terekben történő alkalmazásra.

 

(a táblázat pdf formátumban való letöltéséhez kattintson a képre!)

További előnyük a kiemelkedő (RW= 31 dB) léghang szigetelésük, amely megfelelő intimitást biztosít az épületek különböző funkciójú terei közt.

Lindab Kft.

2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.| Hungary
Telefon(06 23) 531 300
http://www.lindab.com/hu

 

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1371 látogató olvasta.