Híreink

Védelem Online: 88 ezer oldalletöltés 2017-ben

2018. január 19. 17:25

A VÉDELEM Online öt és félezer dokumentumával a szakterület virtuális szakkönyvtáraként a tűz- és katasztrófavédelem vezető szakembereinek szóló információforrásul szolgál. Lássuk, tavaly hogyan alakultak a látogatottsági adatok.


A Védelem Online látogatottsága régóta stabil, olvasóink napi szakmai információforrásként használják. Az idén 19 236 egyedi látogató 36 601 látogatás* mellett 88 403 oldalletöltést generált nálunk. Az átlagos látogatási idő alapján továbbra is az a kép rajzolódik ki, hogy látogatóink pontosan tudják, mit szeretnének: gyakran, rövid időre látogatnak el oldalunkra és a számukra szükséges anyagot használják.

*látogatás: a Google Analytics statisztikai rendszerben az ún. "session", amely egy adott személy által elvégzett interakciók összessége. Így ha egy látogató 20 percen belül megnyitja a főoldalt, elolvas két hírt, és letölt két anyagot, az egyetlen látogatásnak minősül. Az utolsó tevékenység után 30 perccel a számláló újraindul. Így ha ugyanaz a látogató egy 31 perces ebédszünet után újabb hírre kattint, már egy újabb "látogatást" generál.

 

Népszerű tartalmak

A legnagyobb napi forgalmat – amely az átlagból messze kiemelkedett – 2017. április 18-án tapasztaltuk: ekkor a Google statisztikai rendszere 801 látogatást regisztrált. Mindez a XIV. Rockwool Konferencia előadásaihoz köthető, amely így a „legsikeresebb” tartalmunk is lett, összesen 2918 oldalletöltést (1205 egyedi oldalletöltést) generálva, s ezzel a dobogó felső fokára került. A második leggyakoribbként a Védelem folyóiratainak letölthető listáját keresték fel látogatóink. A dobogó harmadik foka a XV. Rockwool Konferencia előadásait tartalmazó híré.

 

Látogatói csúcs április 18-án

 

Technológia

Ami látogatóink hátterét illeti, továbbra sincsenek meglepetések: Chrome böngésző alól az érdeklődők csaknem fele (45,58%-a) keresi fel a Védelem Online-t, míg a Firefox-é a második hely 26,6%-kal. Az Internet Explorer térvesztése továbbra is látványos: a tavalyelőtti 18%-ról tavaly 13,9%-ra csúszott le. Minden további már csak periféria: a Safari 4,72%-on áll, minden egyéb (Edge, az Opera és a különféle Android-böngészői iterációk) 3% alatt.

 

Némi egzotikum

A „honnan látogatnak minket”-kategóriában ismét találkozhattunk érdekességekkel. Valaki összesen 8 percet időzött oldalunkon Macedóniából (egy látogatás); másvalaki összesen hét és fél percet tallózta tartalmainkat Kuwaitból (négy látogatás), a harmadik delikvens pedig El Salvadorból három és fél percre tévedt hozzánk (hat látogatás).

Idén a legaktívabb külhoni ország díját Dániának oszthatjuk ki, összesen 120 látogatással, akik közül az „eltévedt” látogatók aránya nem volt magas (40%), vagyis feltételezhetjük, hogy tényleg ide akartak jönni.

 

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1314 látogató olvasta.