Híreink

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat – 2021

2021. február 01. 14:58

Immár 21. alkalommal hirdeti meg a BM OKF főigazgatója a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre – ahogyan eddig is – a tűzvédelem fejlődését előremozdító dolgozatokat várnak május 10-ig. A Védelem Online ismét figyelemmel kíséri a pályázat eredményeit. Terveink szerint a legjobb eredményt elért szakmunkákat ismét közzétesszük tanulmánytárunkban.


A pályázatra – melyet 2021. május 10-ig lehet benyújtani – a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltókon kívül tanulmányait folytató leendő tűzoltó, illetve civil szakemberek is jelentkezhetnek. Elvárás, hogy a dolgozat jelenítse meg azt, hogy a legújabb technikai, műszaki vagy informatikai vívmányok miként alkalmazhatóak a katasztrófavédelem mindennapjaiban, de a pályaművek foglalkozhatnak a tűzoltószakmához kapcsolódó egyéb aktuális kérdésekkel is..

Az elbírálásnál nagy súllyal esik latba a szakmai tartalom, az újszerűség és az alkalmazhatóság.

Az elektronikus és nyomtatott formában leadott dolgozatok elbírálásánál elsődlegesen szakmai, másodlagosan pedig formai követelmények alapján ítéli meg a zsűri.

A pályázati felhívás szövege alább olvasható.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.

 


 

DR. BALOGH IMRE EMLÉKPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy kárelhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogató pályamű elkészítésére.

 

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázat célja a tűzvédelemi területen olyan aktuális témák igényes feldolgozása, amelyek elősegítik a terület fejlődését.

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázaton a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltó-, illetve civil tűzvédelmi szakemberek, felsőoktatási intézmények hallgatói, vagy tanulmányokat folytató tűzoltók, önkéntes, önkormányzati vagy létesítményi tűzoltók vehetnek részt.

Pályázni egyénileg lehet.

Pályázni a tűzmegelőzés, tűzoltás, műszaki mentés, tűzvizsgálat témájához kapcsolódó dolgozattal lehet. A dolgozatban ki lehet fejteni többek között a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humán erőforrás gazdálkodáshoz, vagy a tűzoltó szakmához kapcsolódó más aktuális kérdést is.

A dolgozat tartalmilag, formailag rendszerezett, logikus felépítésű legyen, összefoglalást is tartalmazzon. A dolgozathoz mellékletek is csatolhatók (ábrák, grafikonok, táblázatok, fotók stb.), amelyek nem számítanak a mű terjedelmébe.

A pályázat terjedelme maximum 30 gépelt oldal lehet, A/4-es formátumban, 14-es betűnagysággal, 1.5-es sortávolsággal, oldalanként 30 sorral.

A pályázat során a kijelölt bírálóbizottság az alábbi szempontokat veszi figyelembe: formai követelmények – maximálisan adható 10 pont, stilisztikai színvonal – maximálisan adható 10 pont, szakmai tartalom – maximálisan adható 50 pont, szakmai újszerűség –maximálisan adható 20 pont, gyakorlati alkalmazhatóság – maximálisan adható 20 pont.

A pályaműveket elektronikus adathordozón és nyomtatott formában, egy példányban (kötve vagy fűzve) zárt borítékba helyezve kell benyújtani. A borítólapon a pályázat megnevezését, a mű címét és a jeligét kell feltüntetni, egyéb a beazonosításra alkalmas jelölést, adatot nem tartalmazhat.

A pályázati anyagokhoz jeligével ellátott zárt borítékot kell elhelyezni, amelyben a következő adatokat kell feltüntetni:

  1. jelige
  2. a mű címe
  3. a pályázó neve
  4. anyja neve
  5. születési helye és ideje
  6. rendfokozata
  7. szolgálati helye
  8. beosztása; munkaköre
  9. állandó lakcíme és telefonszáma

 

A pályaműveket az alábbi címre kell eljuttatni:

 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Hivatal Igazgatási Főosztály
1149 Budapest, Mogyoródi út. 43.

 

Beküldési határidő: 2021. május 10.

 

A kijelölt határidő után beérkezett, vagy az előírásoktól eltérő formában benyújtott dolgozatokat a pályázat kiírója kizárja a pályázatból. A beérkezett pályaműveket nem lehet kiegészíteni, illetve módosítani.

  • A jeligés pályaműveket bíráló bizottság értékeli és választja ki a nyertes pályaművet.
  • A nyertes pályázó díja egy bevésés nélküli aranygyűrű.
  • A díj átadására ünnepség keretében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székhelyén (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.) kerül sor.
  • A benyújtott pályaműveket a BM OKF megőrzi, illetve felhasználhatja. Megjelentetés esetén a szerzői jogi jogosultságok a szerzőt illetik.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1226 látogató olvasta.