Híreink

MSA M1: nem szimpla légzőkészülék

2020. augusztus 14. 07:00

A mentő tűzvédelemben egyre szélesebb körűvé válnak a feladatok: a tűzoltóságok távolról sem ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülnek, mint korábban. A bevetési helyzetek tűzoltóságról tűzoltóságra, sőt, az adott tűzoltóságon belül helyszínről helyszínre változhatnak. Ezt már a gyártók is felismerték, ezért egészen más szemléletmóddal találkozhatunk a személyi védőeszközök terén is. Az MSA M1 légzőkészülék az egyik legjobb példa erre a maga moduláris, szabadon bővíthető felépítésével.


Csak azt vedd meg, ami szükséges

Az MSA M1 bemutatása esetén a gyártó elsősorban a moduláris bővíthetőséget emeli ki – valljuk be, joggal. „Jövőképes” – a kifejezés arra utal, hogy a megrendelő nem kizárólag légzőkészüléket, hanem egy könnyen bővíthető rendszert kap a pénzéért. A „ha most nem kell, ne vedd meg” elv mentén a vásárló egyéni konfigurációt alakíthat ki aszerint, hogy milyen bevetési környezetben készül használni a légzőt, illetve, hogy mit enged meg a büdzsé.

Előnyök

  • Könnyű, gazdaságos és jövőképes terepi bővíthetőség és továbbfejleszthetőség
  • Egyéni konfiguráció az igényeknek és a pénztárcának megfelelően
  • Különféle lehetőségek nagy és közepes nyomású és palackcsatlakozókhoz a Classic Line (CL) és a SingleLine (SL) termékekkel kombinálva
  • Konfigurációk elektronika nélkül vagy beépített elektronikával és opcionális telemetriával
  • Különféle pánt és hátoldal kombinációk
  • Új SLS Integrált Monitoring Egységgel felszerelhető

 

Higiénia a középpontban

Az elmúlt évek, évtizedek ezzel kapcsolatos kutatásai szerint a tűzoltók rengeteg veszélyforrásnak vannak kitéve a bevetések után is – elég csak a bevetési felszereléseken megtapadó rákkeltő anyagokra gondolnunk. A teljes M1 SCBA (környezettől független sűrítettlevegős légzőkészülék) géppel mosható, nem szükséges szétszerelni.

 

Alacsony fenntartási költség

Ami a legfontosabb: a modularitás révén az M1 könnyen bővíthető és szerszámok nélkül szervizelhető. Ezen kívül a hosszabb szervizintervallumok és a 10 éves garancia járul hozzá a költségek csökkentéséhez. 

 

 

A moduláris légzőkészülék 2020. szeptember 19-én, Balatonföldváron, a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai kiállításán mutatkozik be a szakértő közönség előtt.

 

Magyarországon forgalmazza:
Bavlis Kft.
www.bavlis.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 1201 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk:

 Dokumentumok: