Híreink

MTSZ Szakmai Napok: a MOL gyorsbeavatkozója is jelen volt

2016. október 04. 10:33

A Hyppolit Kft. hozta el az MTSZ Szakmai napok látogatói számára azt a gyorsbeavatkozót, amely kifejezetten a FER Tűzoltóság – a MOL létesítményi tűzoltósága – igényeire szabva készült. A Fiat Ducato málhatere és tűzoltástechnikája is jelentős érdeklődésre tartott számot.


A Hyppolit Kft. jóvoltából volt jelen a 2016. szeptember 24-25-én zajló MTSZ Szakmai napok elnevezésű rendezvényen az a Fiat Ducato, amelyet a cég a FER Tűzoltóság számára készített el. A szajoli telephelyről érkező gyorsbeavatkozó málhaterét és tűzoltástechnikáját teljes egészében a Hyppolit Kft. tervezte, a felhasználási körülmények maximális igénybevételével.

– A FER Tűzoltóság a málhatér kialakításánál a helytakarékos és praktikus kialakítást részesítette előnyben – árulta el Mélykúti Zsolt projektmenedzser. – A beavatkozó „lelke” egy 650 literes műanyag víztartály és egy 570 köbcentis, 18 lóerős Waterous szivattyú; ez mellé került egy 200 liter/perc teljesítményű habbekeverő. A jármű így könnyen kezelhető, gyors, mégis ütőképes gyorsbeavatkozóként teljesít szolgálatot.

A rendezvényen az érdeklődők megtekinthették a málhaterek helykihasználását is. Itt többek között négy MSA AUER BD 96 komplett légzőkészülék elsődleges és tartalék levegőpalackokkal, egy Crossfire telepíthető hab-vízágyú és tűzoltószerszámok (jobb első málhatér), valamint bevetési öltözetek (bal első málhatér) kaptak helyet. Az egészet a hátsó málhatérben található eszközök, például előszerelt AWG S2/M2 habsugárcső, két 12 kg-os porraloltó, öt-öt "B" és "C" nyomótömlő egészíti ki.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1344 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:


Kapcsolódó információk: