Híreink

Új vezetője van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének

2016. augusztus 30. 09:08

Az intézet alapító igazgatóját a hatvanötödik életévét betöltött prof. dr. Bleszity János ny. tű. altábornagyot az igazgatói poszton megbízottként dr. Endrődi István tű. ezredes, az intézet katasztrófavédelmi műveleti tanszékének vezetője követi. Bleszity János professor emeritusként továbbra is részt vesz – elsősorban a doktori képzésben – az egyetem munkájában.


Bleszity János oktatói tevékenysége, a hazai főiskolai szintű tűzvédelmi szakemberképzésnek a megteremtésével 1980-tól indult. A hazai felsőfokú tűzvédelmi szakemberképzés megteremtése, az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola Tűzvédelmi Szakának létrehozása köthető a nevéhez. Ugyancsak jelentős lépés volt a főiskolai szintű katasztrófavédelmi szak létrehozása és beindítása, később irányításával jelentős korszerűsítések történtek a KOK képzési rendszerében és a nemzetközi együttműködésben.

Az intézet megalakulásától, 2012. január 1-jétől irányította a Katasztrófavédelmi Intézet tevékenységét. Oktatói tevékenységében kiemelt szerepet játszott az új képzések alapítása és indítása. A Katasztrófavédelmi Intézet igazgatójaként jelentős érdemei voltak az új katasztrófavédelmi alapképzés, valamint az idei tanévtől induló mesterképzés megszervezésében. Mivel az idén betöltötte hatvanötödik életévét, így az egyetemen vezetői beosztást a jogszabályok szerint nem láthat el. Professzor emeritusként tervei szerint elsősorban a doktori képzés területén professor fog tevékenykedni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetése nevében prof. dr. Patyi András rektor mondott köszönetet a tábornok intézetigazgatóként végzett értékes és cselekvő munkájáért.

A Katasztrófavédelmi Intézetet a továbbiakban dr. Endrődi István ezredes, egyetemi docens, a katasztrófavédelmi műveleti tanszék vezetője irányítja megbízással.

Forrás: uni-nke.hu

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 1282 látogató olvasta.