Híreink

Védelem a végeken – Packexe Sharpswrap

2020. szeptember 11. 08:00

A műszaki mentés során számos eszköz előkerülhet, amely egy gépjármű hatékony „megbontását” szolgálja. De mi a helyzet azokkal a kiegészítőkkel, amelyek a mentendő személyek vagy a beavatkozó erők védelmét szolgálják? A Packexe termékei nem túl látványosak, cserébe bizonyos esetekben életmentőek lehetnek.


Műszaki mentés esetén egy gépjármű bontásánál nincs lehetőség finomkodásra: vágás és feszítés során kerülnek le a karosszériaelemek, amelyek így éles és hegyes kiálló részeket hagynak maguk után.

Ez megannyi – addig nem létező – balesetforrás, amely kockázatos mind a beavatkozó erőkre, mind a mentendő személyekre nézve. Ezt szem előtt tartva készült el a Packexe Sharpswrap, amely a „havannabarna” ragasztószalag élénkebb színű rokona is lehetne, azonban jóval több annál.

A speciális biztonsági fólia vizuálisan elkülöníti a balesetveszélyes részeket, anyagának köszönhetően pedig szigeteli és tompítja azokat a biztonságos beavatkozás érdekében.

A tekercs két változatban – 30 m hosszú, 10 cm széles és 15 m hosszú, 20 cm széles – érhető el, magyarországi forgalmazója a SziFire Kft.

A forgalmazó standdal és bemutatókkal is részt vesz az MTSZ balatonföldvári szakmai napján 2020. szeptember 19-én.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1234 látogató olvasta.