Híreink

Retrospektív: Védelem, 2017/3. szám

2019. május 20. 09:48

Mivel június elején várható a Védelem idei harmadik lapszámának megjelenése, elérhetővé vált a két évvel ezelőtti 3. lapszám is. Két éve júniusban többek között terjedelmes anyaggal jelentkeztünk „Csarnoképületek alaptól a tetőig” címmel az Aktuál Bau Kft. vállalkozási igazgatójától, valamint beszámolóval az etyeki Korda Filmparkban, és egy budaörsi gyógyszerraktárban kiütött tűz oltásáról.


A lapszám fókuszában a tűzvédelmi tervezés állt: volt szó a hő- és füstelvezetés-tervezés menetéről, a szimuláció szerepéről, valamint megjelent egy hatalmas, két részes, összesen hét oldalas cikk Magyar Zoltántól, az Aktuál Bau Kft. vállalkozási igazgatójától, aki mintegy ötszáz épület felépítése során szerzett tapasztalait osztotta meg.

Ez a lapszámunk más miatt is érdekes volt: megjelenése óta többen is kérték tőlünk diplomamunkájukhoz szakirodalomként, főleg az előbbi cikk, illetve a „Budaörs – 100 tonnányi gyógyszer a magasraktárban” című írás miatt. Ebben az anyagban – melyet dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, valamint Oláh Péter tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő jegyzett – egy budaörsi magasraktár (ahol mintegy 80–120 tonna gyógyszer volt veszélyben) 2017. április 25-én kiütött tüzéről olvashattunk.

A lapszám már letölthető a Folyóirat rovatban, illetve közvetlenül ide kattintva.

Vissza

Ezt a hírt eddig 886 látogató olvasta.