Híreink

Tűzvizsgáló szakértői továbbképzés az OKF-en

2016. szeptember 08. 10:26

Mint ismeretes a tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő öt év alatt 20 órás tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. Az OKF-en 2016. szeptember 28-án 08:00-16:00-ig a tűzvizsgálati szakterület számára tartanak továbbképzést, amelyen az előző továbbképzés tematikája lesz megismételve.


Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 23.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzvédelmi és Kéményseprő-ipari Szabályozási Főosztály a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló 47/2011. (XII. 15.) BM rendelet alapján tűzvédelmi szakértői továbbképzéseket szervez. A tűzvédelmi szakértői tevékenység folytatásának feltétele, hogy a szakértő tűzvédelmi szakértői továbbképzésen vegyen részt. A jelenleg érvényes szakértői engedélyek érvényességi ideje 5 év. Ez alatt az 5 év alatt (továbbképzési időszak) a szakértőknek összesen 20 órás képzésen kell részt venniük, melyről az ismétlő vizsgára történő jelentkezéshez igazolást kell csatolni.

Az igazolást a képzésen résztvevő szakértők részére a BM OKF állítja ki.

A szakmai továbbképzés keretein belül a tűzvédelmi szakértők földgáz és pb gázzal kapcsolatos ismeretek oktatására kerül sor konkrét esetek bemutatásával kiegészítve, továbbá lehetőség nyílik arra, hogy jogszabályi előírások változásait megismerjék. Az egynapos képzés keretén belül lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tűzvizsgálattal kapcsolatban felmerült kérdéseket, értelmezési problémákat tisztázzuk.

Továbbképzés:

 

helyszíne:           BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság,

1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

Széchenyi Ödön – Wesselényi terem

időtartam:         1 nap (9:00 – kb. 16:00)

időpontja:          2016. szeptember 28.

            regisztráció:      a rendezvény napján 8:00 – 9:00

részvételi díja:   13.000 forint/fő 1 nap +

                          szünetekben büféasztal (pogácsa, kávé, tea, ásványvíz)

 

Lehetőség van az OKF büféjében meleg étkezésre, ezt egyénileg lehet rendezni, regisztrációs időben (800- 0900).

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 23.

 

A továbbképzés témái:

A 2016. május 30-án megtartott tűzvédelmi szakértői továbbképzés témái, azaz jogszabályi háttér, földgáz, PB alapismeretek, égéselmélet, gázpalackokkal kapcsolatos ismeretek, kísérlet PB hajtógázos spray robbantására, robbanás helyszínének szemléje, szakértői esetek tapasztalatai, esetbemutatások.

A résztvevők részére 6 órás képzésről tanúsítványt állítunk ki.

A fenti időpontokban a továbbképzést minimum 10 fő jelentkezése esetén áll módunkban megtartani. A továbbképzésen történő jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével (e-mail: okf.tukesz@katved.gov.hu) történik. A jelentkezőknek a tematikát elektronikus úton megküldjük.

Tájékoztatom, hogy a továbbképzés részvételi díját a továbbképzés előtt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 10023002-00283494-00000000 számú számlájára kell befizetni, a befizetésről, átutalásról szóló igazolást a továbbképzés helyszínén, regisztrációkor be kell mutatni. Szíveskedjen a közlemény rovatba beírni a nevét, és hogy tűzvédelmi szakértői továbbképzés díja.

 

A jelentkezési lap az alábbi linkről tölthető le.

Vissza

Ezt a hírt eddig 1480 látogató olvasta.


Kapcsolódó információk: